Γερμανική «ένεση» στον ελληνικό τουρισμό με 260.000 αφίξεις τον Ιούνιο

Γερμανική «ένεση» στον ελληνικό τουρισμό με 260.000 αφίξεις τον Ιούνιο
Τουρίστες περπατούν δίπλα σε ανεμιστήρες υδρονέφωσης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είχαμε 260.000 αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα από τη Γερμανία τον Ιούνιο, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς φέτος, όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού.

Τη σημαντική συνεισφορά της Γερμανίας στην τουριστική οικονομία της Ελλάδας ανέδειξε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα της τακτικής γενικής συνέλευσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι και φέτος θα πρωταγωνιστήσει στις ροές τουριστών προς τη χώρα μας.

Ήδη για το μήνα Ιούνιο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είχαμε 260.000 αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα από τη Γερμανία, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς φέτος, όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι, πέρυσι, την Ελλάδα επισκέφτηκαν 1,5 εκατομμύριο Γερμανοί και τα έσοδα για την ελληνική οικονομία ανήλθαν σε 1,13 δισ. ευρώ, ανάφερε ο κ. Θεοχάρης, ενώ το 2019, χρονιά-ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, οι αφίξεις από τη Γερμανία ανήλθαν σε 4 εκατομμύρια και τα έσοδα σε 4 δισ. ευρώ.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Θεοχάρης έκανε εκτενή αναφορά στο σχέδιο ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού, κάνοντας λόγο για ένα οργανωμένο πλάνο, που πέρυσι μάλιστα πέτυχε και διεθνή αναγνώριση, ενώ για φέτος είπε ότι υπάρχει αισιοδοξία, αλλά όχι εφησυχασμός.

Ο υπουργός Τουρισμού εξήρε την πολύ καλή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και σημείωσε ότι τουρισμός δεν υφίσταται, χωρίς υγειονομική ασφάλεια στους τουριστικούς προορισμούς.

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς και, αναφερόμενος στην αγορά της Αγγλίας, επεσήμανε ότι καταγράφεται σημαντική κινητικότητα.