Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Μην αγγίζετε τα 10,9 δισ. του EFSF

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Μην αγγίζετε τα 10,9 δισ. του EFSF

Τα χρήματα αφορούν μόνο ενδεχόμενη ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε.

Το ενδεχόμενο χρήσης των 10,9 δισεκατομμυρίων ευρώ που δεν διατέθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών απέρριψε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, επισημαίνοντας ότι αυτά τα χρήματα είναι συνδεδεμένα με ενδεχόμενη ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης.

«Στο τρέχον πρόγραμμα υπάρχουν 10,9 δισεκατομμύρια, αλλά είναι συνδεδεμένα με έναν ξεκάθαρο σκοπό. Αυτά τα χρήματα υπάρχουν για μία ενδεχόμενη ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Στο πλαίσιο των συνομιλιών της 20ής Φεβρουαρίου και με γερμανική πρωτοβουλία, επετεύχθη να επιστραφούν τα χρήματα στο Λουξεμβούργο και βρίσκονται στον EFSF» τόνισε ο κ. Γιέγκερ και διευκρίνισε ότι αυτό συνέβη διότι υπήρχαν κράτη-μέλη, τα οποία θεωρούσαν ότι αυτή ήταν η καλύτερη λύση.

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί περισσότερος χρόνος, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι αυτήν τη στιγμή «τρέχουν» οι συνομιλίες μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης. «Αυτό είναι καλό. Ελπίζουμε ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία, που θα μπορεί να τεθεί στο Eurogroup» σημείωσε.