Γερμανός ΥΠΕΞ: Μην περιμένετε να αλλάξουν τα πάντα με την προεδρία Μπάιντεν

Γερμανός ΥΠΕΞ: Μην περιμένετε να αλλάξουν τα πάντα με την προεδρία Μπάιντεν
epa08577605 (FILE) German Foreign Minister Heiko Maas speaks during a press statement at the Foreign Ministry in Berlin, Germany, 17 March 2020 (reissued 31 July 2020). According to reports, German Foreign Minister haiko Maas on 31 July 2020 announced that Germany suspends the extradition agreement with Hong Kong after the postponement of the general election in Hong Kong. EPA/CLEMENS BILAN *** Local Caption *** 55958810 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η συζήτηση για το ύψος των αμυντικών δαπανών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ θα συνεχιστεί, αλλά υπό την προεδρία του Μπάιντεν θα γίνει με διαφορετικό τρόπο, εκτιμά ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε στο Deutschlandfunk πως δεν θα αλλάξουν τα πάντα υπό την προεδρία του Τζο Μπάιντεν, αλλά τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Ο πρόεδρος Τραμπ συχνά διαμαρτύρονταν πως η Γερμανία δεν δαπανούσε το 2% του ΑΕΠ όπως ορίζει η στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ. Ο Μάας δήλωσε πως δεν θεωρεί ότι ο στόχος για τις δαπάνες θα βρίσκεται τόσο πολύ στο επίκεντρο υπό την προεδρία του Μπάιντεν, όσο ήταν υπό την προεδρία του Τραμπ.

Κατά τον ίδιο, η συζήτηση για τις αμυντικές δαπάνες δεν θα τερματιστεί υπό τον Μπάιντεν, όμως θα πραγματοποιηθεί με διαφορετικό στιλ.