Για ακόμα δέκα χρόνια στη Λισαβόνα το Web Summit

Για ακόμα δέκα χρόνια στη Λισαβόνα το Web Summit
epa07065819 Web Summit CEO Paddy Cosgrave (R) with Prime Minister of Portugal Antonio Costa (C) and the mayor of Lisbon Fernando Medina (L) during the ceremony of announcement that Lisbon will remain the host city of Web Summit for the next decade at the Altice Arena, Lisbon, Portugal. 03 October 2018. EPA/MIGUEL A. LOPES

Αυτό συμφωνήθηκε στο πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας ύψους 110 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει μια μεγάλη επέκταση του συνεδρίου.

Ο Paddy Cosgrave, ο CEO του Web Summit και ο Antonio Costa, ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας αποκάλυψαν σήμερα ότι η Λισαβόνα θα συνεχίσει να υποδέχεται το Web Summit για τα επόμενα δέκα χρόνια. Αυτό συμφωνήθηκε στο πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας ύψους 110 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει μια μεγάλη επέκταση των αιθουσών προκειμένου να διευκολυνθεί η ταχεία ανάπτυξη του συνεδρίου.

Μετά από μια δυναμική και ανταγωνιστική διαδικασία που περιλάμβανε προσφορές από πάνω από 20 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, η εταιρεία πίσω από το μεγαλύτερο τεχνολογικό συνέδριο του κόσμου έχει φτάσει σε μια νέα συμφωνία με την πορτογαλική κυβέρνηση. Ως μέρος της συμφωνίας, το Web Summit θα λαμβάνει 11 εκατ. ευρώ το χρόνο από τη χώρα.

Επιπρόσθετα, ως μέρος της συμφωνίας είναι το να διπλασιαστεί το μέγεθος της Altice Arena και του FIL (Feira Internacional de Lisboa) μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να ταιριάξει στις προβλέψεις ανάπτυξης του Web Summit. Η έναρξη της πρώτης φάσης του προγράμματος ανάπτυξης θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες και θα ολοκληρωθεί για το Web Summit 2019.

Το Web Summit έχει επίσης συμφωνήσει σε μια ρήτρα εξαγοράς ύψους 3 δισ. ευρώ. Η ρήτρα εξαγοράς είναι η μικρότερη αναμενόμενη οικονομική επίδραση του Web Summit στην Πορτογαλία κατά τη διάρκεια του συμφωνητικού, και παρέχει ασφάλεια στην Πορτογαλία ότι το Web Summit θα παραμείνει στην πρωτεύουσα της χώρας για την επόμενη δεκαετία.

Εκτιμάται από την Κυβέρνηση της Πορτογαλίας ότι το Web Summit έχει προσφέρει πάνω από 300 εκατ. ευρώ σε οικονομικό αντίκτυπο για τη χώρα. Το Web Summit έχει ακόμα βοηθήσει να αναπτυχθεί η Πορτογαλία και οι πορτογαλικές εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Πορτογαλία έχει περιγραφτεί πρόσφατα από την εφημερίδα The Wall Street Journal ως «ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της Ευρώπης, με τεχνολογικές νεοφυείς εταιρείες να ξεφυτρώνουν παντού και τις επενδύσεις να εισέρχονται δυναμικά στην οικονομία της χώρας».

Όπως ανέφερε ο CEO του Web Summit, Paddy Cosgrave, «είμαστε απίστευτα χαρούμενοι που μένουμε στην Πορτογαλία. Χωρίς ένα μεγαλύτερο χώρο, αυτό δεν θα ήταν εφικτό. Μέχρι λίγους μήνες πριν, δεν πιστεύαμε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατόν. Τα σχέδια είναι εξαιρετικά και είμαστε πολύ ευγνώμονες σε όλους όσους έχουν εργαστεί σε αυτά. Αυτή η συμφωνία προσφέρει σιγουριά στους πολλούς παρευρισκόμενούς μας από περισσότερες από 170 χώρες του κόσμου, και τους χιλιάδες συνεργάτες και εκθέτες μας. Επίσης, παρέχει σιγουριά στην χώρα που μας φιλοξενεί, και στην ομάδα μας, που αποτελείται από περισσότερα από 200 μέλη. Όλοι μαζί ανυπομονούμε να κάνουμε απίστευτα πράγματα».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος της Λισαβόνας, Fernando Medina, σημείωσε: «Αυτή η δεκαετής συμφωνία με το Web Summit θα μετατρέψει δυναμικά τη Λισαβόνα σε πρωτεύουσα της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και του ταλέντου. Είμαι βέβαιος ότι τα επόμενα δέκα χρόνια θα φέρουν μια ραγδαία αύξηση στις επενδύσεις στην πληροφορική και στην απασχόληση στη Λισαβόνα. Είμαστε ενθουσιασμένοι να συνεχίσουμε να γράφουμε αυτή την ιστορία μαζί με το Web Summit».