Για νέο επενδυτικό άνοιγμα στην Ελλάδα ενδιαφέρεται η LG

Για νέο επενδυτικό άνοιγμα στην Ελλάδα ενδιαφέρεται η LG
epa05228492 A man walks past LG logo during the product launching of LG G5 in Taipei, Taiwan, 24 March 2016. The LG G5 lineups and accessories is expected to be release in the global market on the first week of April 2016. EPA/RITCHIE B. TONGO

Συνάντηση του προέδρου και CEO της Νοτιοκορεατικής εταιρείας με τον Γιώργο Σταθάκη.

Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης συναντήθηκε την Τετάρτη, κατόπιν αιτήματός τους, με τους κ.κ. Young Gip Ahn, πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα και Young Shub Kim, πρόεδρο διευθύνοντα σύμβουλο της LG CNS.

Υπενθυμίζεται ότι η LG συμμετέχει κατά 50% στον ανάδοχο που υλοποιεί το έργο ΣΔΙΤ του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου του ΟΑΣΑ, προϋπολογισμού 58.800.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ελληνικό Δημόσιο κατά 49% με πόρους του ΕΣΠΑ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, ο κ. Young Shub Kim τόνισε την σημασία του έργου για την εταιρεία του και ευχαρίστησε τον υπουργό για την συνεργασία του υπουργείου με όλους τους εμπλεκόμενους, με αποτέλεσμα την έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωση του έργου. Επίσης, διατύπωσε το ζωηρό ενδιαφέρον του ομίλου LG και για άλλα επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα.

Ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει πολύ σύντομα και δήλωσε ότι προσβλέπει στην ανάληψη κοινών διμερών πρωτοβουλιών, με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Δημοκρατία της Κορέας στην Ελλάδα και την τόνωση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών. Τέλος, εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία αξιοποίησης του σχεδίου Γιούνκερ στην Ελλάδα.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και πρόσθεσε ότι προσβλέπει γενικότερα στην ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων στους τομείς του εμπορίου και του τουρισμού, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη μνεία στα μεγάλα περιθώρια υλοποίησης επενδύσεων από ελληνικές εταιρείες στη Δημοκρατία της Κορέας.