Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί η Εισαγγελία την Κατερίνα Σαββαΐδου

Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί η Εισαγγελία την Κατερίνα Σαββαΐδου
Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου στην ενημερωτική εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση - με θέμα: «Νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία» , που συνδιοργάνωσαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) στο ΕΒΕΑ, Αθήνα, την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κατηγορείται για την παράταση ενός έτους στην απόδοση του διαφημιστικού φόρου 20% για τα κανάλια.

Κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος απήγγειλε ο Εισαγγελία Πρωτοδικών στη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η κ. Σαββαΐδου έδωσε, στις 12 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, χρονικό περιθώριο ενός έτους σε τηλεοπτικά κανάλια προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου μήνα.

Με την απόφαση της 12ης Ιανουαρίου, απόφαση που δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες αργότερα στο ΦΕΚ, η κ. Σαββαίδου όρισε ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί μέχρι την 20η Ιανουαρίου για τα έσοδα του προηγούμενου έτους.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, μετά από μήνυση δικηγόρου στον Άρειο Πάγο, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Αθανάσιο Κατσιρώδη.