Για πρώτη φορά σε αυτήν την περιοχή οι κάτοικοι θα δοκιμάσουν τον καφέ των Starbucks

Για πρώτη φορά σε αυτήν την περιοχή οι κάτοικοι θα δοκιμάσουν τον καφέ των Starbucks
An employee pours milk into a cardboard coffee cup inside a Starbucks Corp. coffee shop in London, U.K., on Monday, June 9, 2014. U.K. services companies' confidence rose to a record this quarter, indicating continued expansion in the largest part of the economy, the Confederation of British Industry said. Photographer: Jason Alden/Bloomberg via Getty Images

Που θα ανοίξει το επόμενο κατάστημα η αμερικανική αλυσίδα καφέ.

Τα Starbucks θα ανοίξουν το πρώτο τους κατάστημα στη Νότια Αφρική τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα στο Γιοχάνεσμπουργκ, προάστιο του Rosebank, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής αλυσίδας καφέ.

Πιο αναλυτικά, τα Starbucks ανακοίνωσαν τον Ιούλιο του περασμένου έτους ότι θα δραστηριοποιηθούν στις αγορές της υποσαχάριας Αφρικής για πρώτη φορά το 2016. Το δεύτερο κατάστημα αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στα τέλη Απριλίου σε ένα εμπορικό κατάστημα της Αφρικής, περίπου 25 χλμ. βόρεια από το κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ.

«Μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα έχουν ανοίξει 12 με 15 καταστήματα», δήλωσε ο Carlo Gonzaga, CEO της Taste Holdings μιας εταιρείας διαχείρησης με θυγατρικές στην αγορά τροφίμων και κοσμημάτων.

Η Taste Holdings, η οποία είναι και η κύρια δικαιούχος της Dominos Pizza στη Νότια Αφρική, κατέχει την τοπική άδεια και για τα Starbucks.

«Πιστεύουμε ότι η αγορά της Νότιας Αφρικής μπορεί να δεχθεί περίπου 150 καταστήματα Starbucks», σημείωσε ο Gonzaga, προσθέτοντας ότι η Taste θα επεκτείνει το δίκτυο καταστημάτων σταδιακά.

Τα Starbucks σχεδιάζουν να κάνουν ορισμένες αλλαγές στο μενού και να προσθέσουν μια πιο αφρικανική γεύση στα προϊόντα τους. Η αλυσίδα καφέ ακολουθεί μια παρόμοια τακτική και σε άλλες διεθνείς τοποθεσίες προκειμένου να ταιριάζει το μενού με τις γεύσεις της κάθε χώρας.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική αλυσίδα καφέ διαθέτει καταστήματα στη βόρεια Αφρική και συγκεκριμένα στην Καζαμπλάνκα και το Κάιρο.