Για τσάι στην Πόλη: Η επιμονή Ερντογάν για την Μπέτυ Μπαζιάνα, η Εμινέ και η ξενάγηση στο παλάτι

Για τσάι στην Πόλη: Η επιμονή Ερντογάν για την Μπέτυ Μπαζιάνα, η Εμινέ και η ξενάγηση στο παλάτι

Η σύντροφος του πρωθυπουργού έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο ζεύγος Ερντογάν.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα θα συνοδεύσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη.  Η κ. Μπαζιάνα θα έχει ξεχωριστό πρόγραμμα και θα συναντηθεί με την Εμινέ Ερντογάν, σύζυγο του προέδρου της Τουρκίας, με την οποία αναμένεται να πάνε για τσάι.

Λόγω όμως των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας πάντως το πρόγραμμα για τις δύο κυρίες δεν ανακοινώνεται επισήμως, ενώ θα είναι μάλλον περιορισμένο, περιλαμβάνοντας εκτός από το τσάι και μια ξενάγηση στο Παλάτι από τη σύζυγο του Τούρκου προέδρου.

Οι δύο κυρίες είχαν μια πολύ καλή επαφή στο ταξίδι του Ερντογάν στην Αθήνα το 2017. Τότε η Εμινέ Ερντογάν προσκάλεσε την σύζυγο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, για να πιουν τσάι, καθώς λόγω αδιαθεσίας της αναβλήθηκε η επίσκεψή τους στο Μουσείο της Ακρόπολης.

 

Ο ίδιος ο Ερντογάν ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα στην επόμενη επίσκεψη του στην Τουρκία να συνοδεύεται από τη σύντροφο του, για να ανταποδώσει τη φιλοξενία στην Αθήνα.

Ήταν 11 Νοεμβρίου 2018 στο Παρίσι, στη δεξίωση για τα 100 χρόνια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που έγινε στο μουσείο Ορσέ, την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν χαιρετούσε την Κριστίν Λαγκάρντ, πλην όμως το βλέμμα του ήταν στραμμένο στη σύντροφο του έλληνα πρωθυπουργού Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα: «Να τη φέρεις μαζί σου στην Τουρκία όταν έλθεις, είναι η αγαπημένη της Εμινέ» είπε στον κ. Τσίπρα.

Η κυρία Λαγκάρντ ένιωσε θιγμένη. Τη χαιρετούσε ο Ερντογάν, αλλά ούτε καν την κοίταξε.

«Εμένα δεν με προσκαλείς ποτέ» είπε στον Τούρκο πρόεδρο. Και αντί ο κ. Ερντογάν να δικαιολογηθεί, δικαιολογήθηκε ο… Αλέξης: «Το βρίσκω λογικό να μην καλεί το ΔΝΤ» της είπε γελώντας…

tsipras_erdogan_paris_Screenshot-2018-11-12-at-10.41.19