Γιατί αγαπάμε STEREO TOTAL

Γιατί αγαπάμε STEREO TOTAL

Ένα πολύ αγαπημένο συγκρότημα, ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι εμφανίζονται ζωντανά στο ΤΙΚΙ την Κυριακή. 

Έίναι πραγματικά συναρπαστικό. Λατρεύουμε STEREO TOTAL πολλά χρόνια. Πιο συγκεκριμένα τους αγαπάμε από το 1995 που πρωτοκυκλοφόρησαν ένα 45άρι με, μόλις, 4 κομμάτια. Παραγωγός τότε ο Alex Chilton, ο οποίος μάλιστα έπαιζε και ντραμς σε ένα από τα tracks.

Οι STEREO TOTAL δεν είναι μόνο ζευγάρι στη μουσική. Είναι και στη ζωή. Αποτελούνται από την γαλλίδα Φρανσουάζ Κάκτους (Φρανσουάζ Βαν Χόβε), πρώην λίντερ του βερολινέζικου γκρουπ Les Lolitas και τον γερμανό Brezel (Μπρέτσελ –ξέρετε όπως το βαυαρέζικο κουλούρι) Goering (γνωστός και ως Φρίντριχ φον Φίνστερβάλντε, γεννηθείς με το όνομα Φρίντριχ Τσίγκλερ). Οπως καταλαβαίνετε είναι και οι δυο περίπλοκοι τύποι –ακόμα κι αν κρίνεις μόνο από τα ονομάτά τους. Συναντήθηκαν στο Βερολίνο όταν εκείνη ήταν στις Les Lolitas κι εκείνος στο προσωπικό του πρότζεκτ με το όνομα Sigmund Freud Experience.

Τα κοινά τους ήταν τόσα πολλά που δεν απέφυγαν τον δυνατό έρωτα που έγινε μια μεγάλη σχέση. Μια σχέση και μια υπέροχη κοινή μουσική πορεία. Οι δυό τους τραγουδούν, παίζουν πολλά διαφορετικά όργανα αν και… Στα περισσότερα live τους η Κάκτους παίζει ντραμς ενώ ο Γκέρινγκ τραγουδάει και παίζει κιθάρα και συνθεσάιζερ.

Αρχικά οι STEREO TOTAL ήταν το χοτ συγκρότημα του Βερολίνου και σιγά σιγά βρήκαν κοινό και γνώρισαν μεγάλη απήχηση τόσο στην υπόλοιπη Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ και την Ασία.

Με στίχους στα γαλλικά και τα γερμανικά μιλούν και για κινηματογραφικές καταστάσεις και ήρωες αλλά και για το σεξ, για τον έρωτα και για το σεξ.

Από τις καλύτερες ελέκτρο ποπ μουσικές με επιρροές από την γαλλική ποπ αλλά και τη γερμανική που θα μετανιώσετε αν δεν πάτε να ακούσετε ζωντανά. Μην το χάσετε λοιπόν.

Πάρτε μια γεύση εδώ:

Δείτε στις 8.12 τους STEREO TOTAL στο ΤΙΚΙ, Φαλήρου 15. Το live ξεκινά στις 21.30 ενώ η είσοδος κοστίζει 12 ευρώ.