Γιατί ανοίγουμε ένα νέο κύκλο καινοτομίας στην Ελλάδα

Γιατί ανοίγουμε ένα νέο κύκλο καινοτομίας στην Ελλάδα

Που κορυφώνεται στις 29 Ιουνίου με το «Disrupt Greece».

Όταν επανεκδόθηκε το Fortune στην Ελλάδα το 2013, πήραμε μια γενναία απόφαση. Να γυρίσουμε την πλάτη στις κακοδαιμονίες του τόπου μας και να φέρουμε στο προσκήνιο τις ιδέες, τους ανθρώπους, τις ευκαιρίες και τις εταιρείες που κάνουν τη διαφορά σε έναν ταραγμένο κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Έκτοτε, τόσο μέσα από τις σελίδες του περιοδικού όσο και καθημερινά στο site Fortunegreece.com, προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η ανάδειξη της θετικής πλευράς της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Αγκαλιάζουμε τον παραγωγικό επιχειρηματία, το νέο επιστήμονα, το startupper και προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στη νέα γενιά εκείνα τα ερεθίσματα που θα τροφοδοτήσουν τη φλόγα της.

Στο Fortune αναγνωρίζουμε πως η ελπίδα, οι εστίες ανάκαμψης, το καινούριο αγωνίζονται να γεννηθούν στην Ελλάδα. Εκεί εστιάζουμε και δεν κάνουμε συμβιβασμούς.

Τέσσερα χρόνια μετά, κυρίαρχη αποστολή μας παραμένει να εμπνεύσουμε εκείνους που είναι αποφασισμένοι να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους και να πετύχουν. Στο πλαίσιο αυτής της αποστολής, η στρατηγική συνεργασία μας με τους Industry Disruptors – Game Changers (ID – GC), οργάνωση που προωθεί την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια με έμφαση στις νεοφυείς επιχειρήσεις, εγκαινιάζεται με ένα μεγάλο κύκλο καινοτομίας, που κορυφώνεται στις 29 Ιουνίου με το «Disrupt Greece».

Το «Disrupt Greece» θα φωτίσει μέσα από panel discussion και interviews με έμπειρους επιχειρηματικούς ηγέτες τα ζητήματα εκείνα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον, ενώ θα δώσει βήμα σε νέες εταιρείες να μιλήσουν για τις ιδέες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Επιπλέον, θα ενισχύσει τις ομάδες που θα συμμετέχουν με τα εργαλεία εκείνα, που θα τις βοηθήσουν να δουν την ιδέα τους να υλοποιείται και θα τους φέρει σε επαφή με μέντορες, που θα συμβάλουν στην εξέλιξή τους. Παράλληλα, τους ανοίγει το δρόμο για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις και ένα διεθνές επιχειρηματικό κοινό, που εξασφαλίζουν το Fortune και οι ID – GC.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ για την κρίσιμη και πολύπλευρη συμβολή της στον κύκλο καινοτομίας που μαζί εγκαινιάζουμε. Το βλέμμα μας στις 29 Ιουνίου θα είναι στραμμένο στο μέλλον.

Επιδίωξή μας είναι να αναδείξουμε τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα και να στηρίξουμε έμπρακτα όλοι μαζί τη νέα πλατφόρμα-υπόδειγμα που καλείται να ακολουθήσει η Ελλάδα, μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

*Η Αναστασία Παρετζόγλου είναι Brand Manager του Fortune

Disrupt Greece: Παράταση για τις αιτήσεις των ομάδων μέχρι 12 Ιουνίου!