Γιατί η Amazon πληρώνει ώστε οι υπάλληλοι της να παρακολουθούν μαθήματα… νοσηλευτικής;

Γιατί η Amazon πληρώνει ώστε οι υπάλληλοι της να παρακολουθούν μαθήματα… νοσηλευτικής;

Περισσότεροι από 2.000 υπαλλήλους έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια εκ διαμέτρου αντίθετα με το αντικείμενο τους. Ποια η σκοπιμότητα;

Μια από τις σημαντικότερες ερωτήσεις που δε πρέπει να παραβλέψει κανένας υποψήφιος να ρωτήσει σε μια συνέντευξη, είναι το κατά πόσο η εταιρεία διατίθεται να δαπανήσει χρήματα για την εκπαίδευση των υπαλλήλων (σεμινάρια κλπ.).

Ένα «στοίχημα», λοιπόν, είναι οι εταιρείες να επενδύουν ένα μεγάλο ποσό γι’ αυτό το σκοπό. Αλλά δε περιμέναμε πως εταιρείες όπως η Amazon θα ενδιαφέρονταν τόσο έντονα για τους υπαλλήλους της και ειδικά για όσους εργάζονται στις αποθήκες.

Ο CEO της εταιρείας, που αξίζει περισσότερα από 180 δισ. δολάρια, απέδειξε πως δε κάνει διαχωρισμούς ανάμεσα στους διοικητικούς υπαλλήλους και τους υπαλλήλους στις αποθήκες και στις συσκευασίες και θέλει να προσφέρει σε όλους συμβουλευτική σε θέματα καριέρας.

Από το 2012 μέχρι σήμερα η εταιρεία προσφέρει το πρόγραμμα «Επιλογή Καριέρας», τα έξοδα του οποίου πληρώνει κατά 95%. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους υπαλλήλους των συσκευασιών και του κέντρου εξυπηρέτησης πελατών, ώστε να παρακολουθούν σεμινάρια που δε σχετίζονται με τη θέση εργασίας τους – όπως για παράδειγμα μαθήματα μηχανικής αεροπλάνων , νοσηλευτικής και μαθήματα που απευθύνονται στους Τεχνολόγους Ιατρικών Εργαστηρίων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του CEO Τζεφ Μπέζος, περισσότερα από 2.000 υπαλλήλους από 8 διαφορετικές χώρες επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα αυτό. Στην πραγματικότητα , η ζήτηση ήταν τόσο υψηλή που η Amazon προσφέρει τώρα πλέον άμεσα μαθήματα στα 8 απ’ τα κέντρα συσκευασίας της, ενώ στόχος είνι να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές.

Κύριο μέλημα της εταιρεία είναι να «ενεργοποιήσουν τις επιλογές» των εργαζομένων. Όπως εξηγεί και ο Τζεφ Μπέζος, αρκετοί απ’ τους υπαλλήλους στις αποθήκες μπορεί να μείνουν για χρόνια με την εταιρεία, υπάρχει όμως πάντα αυτή η μερίδα ατόμων που πρέπει να έχουν κι άλλες επιλογές.