Η απάντηση των Αμερικανίδων μουσουλμάνων στις προσβολές του Ντόναλντ Τραμπ

Η απάντηση των Αμερικανίδων μουσουλμάνων στις προσβολές του Ντόναλντ Τραμπ
A woman holds a sign in protest after a rally for Republican Presidential candidate Donald Trump at the Peabody Opera House on March 11, 2016 in St. Louis, Missouri. / AFP / Michael B. Thomas (Photo credit should read MICHAEL B. THOMAS/AFP/Getty Images)

Με αφορμή τις προσβλητικές δηλώσεις του Αμερικανού υποψηφίου, μουσουλμανικές ομάδες δημιούργησαν hashtag προκειμένου να "ακουστούν".

Oι μουσουλμάνες γυναίκες θέλουν να “ακουστούν” στον Ντόναλντ Τραμπ.

Τη Δευτέρα, το hashtag #CanYouHearUsNow έγινε viral στο Twitter ως απάντηση στον υπαινιγμό του δημοκρατικού υποψηφίου ότι «οι μουσουλμάνες δεν πρέπει να μιλάνε».

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ έκανε προσβλητικές δηλώσεις την Κυριακή στο ABC News για τους Khizr και Ghazala Khan, δυο Αμερικανούς γονείς, μουσουλμάνοι στη θρησκεία, οι οποίοι “έχασαν” τον γιο τους στο Ιράκ. Οι δυο τους βρέθηκαν στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών την Πέμπτη το βράδυ. Ο Khizr, πατέρας του παιδιού που “χάθηκε” ανέβηκε στη σκηνή με την Ghazala θέλοντας να πει δυο λόγια. Όμως ο Τραμπ σχολίασε τη σιωπή της Ghazala λέγοντας ότι εκείνη δεν μίλησε καθόλου καθώς όπως ο ίδιος είπε “οι μουσουλμάνες δεν πρέπει να μιλάνε”.

Η Ghazala Khan θέλοντας να απαντήσει στην προσβολή του Τραμπ έγραψε στη Washington Post ότι επέλεξε να μη μιλήσει στο συνέδριο, επειδή ήταν συγκλονισμένη, προσθέτοντας ότι «Περπατούσα επάνω στη σκηνή και πίσω μου είχα τη φωτογραφία του γιου μου, αμυδρά μπορούσα να συγκρατήσω τον εαυτό μου. Ποια μητέρα θα μπορούσε να μιλήσει; Ο Τραμπ έχει παιδιά και τα αγαπά. Μήπως να αναρωτηθεί ο ίδιος γιατί δεν απάντησα;».

Σύμφωνα με το Politico, πίσω από το hashtag βρίσκονται αμερικανικές μουσουλμανικές ομάδες, τα μέλη των οποίων δημιούργησαν αυτό το σύνθημα προκειμένου να μάθουν όλοι τί σημαίνει να ζει μια μουσουλμάνα γυναίκα στις ΗΠΑ.

Σε μια από τις ομάδες αυτές συμμετέχει η ερευνήτρια Dalia Mogahed, της οποίας η ομιλία για το Ισλάμ έχει λάβει πάνω από 1,7 εκατ. προβολές, αλλά και η ακτιβίστρια Linda Sarsour, η οποία σχολίασε μέσω του Twitter ότι έχει κουραστεί να ακούει σχόλια ανθρώπων που μειώνουν τις μουσουλμάνες γυναίκες.