Γιατί η Meta σταματά τη λειτουργία του Threads στη Τουρκία; – Το «κυνήγι» στα δεδομένα με το Instragram

Γιατί η Meta σταματά τη λειτουργία του Threads στη Τουρκία; – Το «κυνήγι» στα δεδομένα με το Instragram
The Threads application is seen running on a mobile device in this photo illustration on 08 July, 2023 in Warsaw, Poland. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Για πιθανή παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού με τη σύνδεση των πλατφορμών Instagram και Threads.

Η Meta ανακοίνωσε πως θα διακόψει τη λειτουργία της πλατφόρμας Threads στην Τουρκία, μετά από έρευνα που άνοιξε για τον αμερικανικό τεχνολογικό όμιλο η αρχή ανταγωνισμού της Τουρκίας (TCA) για πιθανή παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού με τη σύνδεση των πλατφορμών Instagram και Threads.

Η πλατφόρμα της μητρικής εταιρείας του Facebook θα διακόψει τη λειτουργία της πλατφόρμας στην Τουρκία στις 29 Απριλίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες του Threads να απενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους ή να τον αφήσουν ενεργό.

Εάν ένα άτομο επιλέξει να απενεργοποιήσει το προφίλ του, τότε οι δημοσιεύσεις των χρηστών και οι αλληλεπιδράσεις με τις δημοσιεύσεις άλλων ατόμων θα γίνουν και πάλι ορατές εάν το Threads επιστρέψει σε λειτουργία στην Τουρκία.

Τα άτομα με απενεργοποιημένο προφίλ μπορούν να κατεβάσουν τις δημοσιεύσεις τους και να διατηρήσουν το υπάρχον περιεχόμενό τους μέσω του εργαλείου «Λήψη των πληροφοριών σας» ανά πάσα στιγμή, προσθέτει η Meta.

«Διαφωνούμε με την προσωρινή διαταγή, πιστεύουμε ότι συμμορφωνόμαστε με όλες τις τουρκικές νομικές απαιτήσεις και θα ασκήσουμε έφεση. Η προσωρινή διαταγή της TCA δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να κλείσουμε προσωρινά το Threads στην Τουρκία. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με την TCA και ελπίζουμε να επαναφέρουμε το Threads στους ανθρώπους στην Τουρκία το συντομότερο δυνατό» σημειώνει ο αμερικανικός όμιλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: