Γιατί η Tesla ανακαλεί πάνω από 120.000 οχήματα στις ΗΠΑ

Γιατί η Tesla ανακαλεί πάνω από 120.000 οχήματα στις ΗΠΑ
Pedestrians walk past a TESLA electric car store in Shanghai, China, on April 6, 2023. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Σε ποια μοντέλα αφορά η ανάκληση.

Η Tesla ανακαλεί 120.423 οχήματα στις ΗΠΑ λόγω του κινδύνου να ξεκλειδώσουν οι πόρτες της καμπίνας κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ρυθμιστική αρχή οδικής ασφάλειας της χώρας, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση μιας ακόμη ανάκλησης από την κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία υπό την ηγεσία του Έλον Μασκ κυκλοφόρησε μια ενημέρωση λογισμικού over-the-air (OTA) για την αντιμετώπιση του προβλήματος, δήλωσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάκληση αφορά τα οχήματα Model S και Model X των ετών 2021-2023, καθώς οι μονάδες δεν συμμορφώνονται με ορισμένα ομοσπονδιακά πρότυπα ασφαλείας για την προστασία από πλευρικές συγκρούσεις.

Η Tesla ανακάλεσε πάνω από 2 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, τη μεγαλύτερη ανάκληση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ, καλύπτοντας σχεδόν όλα τα οχήματά της που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας. Είχε δηλώσει ότι η ανάκληση έγινε για να εγκαταστήσει νέες δικλείδες ασφαλείας στο προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot, αφού μια ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή ανέφερε ανησυχίες για την ασφάλεια.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: