Η Κίνα περιορίζει τις δαπάνες για τα online games – Βαρύ πλήγμα για τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου

Η Κίνα περιορίζει τις δαπάνες για τα online games – Βαρύ πλήγμα για τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου
Photo: pixabay.com
Οι νέοι κανόνες προκάλεσαν πανικό στους επενδυτές.

Οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ένα ευρύ φάσμα κανόνων με στόχο τον περιορισμό των δαπανών και των rewards που ενθαρρύνουν τα online games, επιφέροντας πλήγμα στη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, η οποία επέστρεψε σε ανάπτυξη φέτος.

Οι νέοι κανόνες, οι οποίοι θα θέσουν ουσιαστικά όρια δαπανών για τα online games, προκάλεσαν πανικό στους επενδυτές, «σβήνοντας» σχεδόν 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών της Κίνας, καθώς οι επενδυτές προσπαθούσαν να εκτιμήσουν τις πιθανές επιπτώσεις στα κέρδη και τους περισσότερους περιορισμούς που επίκεινται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μετοχές της Tencent Holdings, έπεσαν έως και 16%, ενώ εκείνες του βασικού αντιπάλου της, της NetEase, έπεσαν έως και 25% μετά τη δημοσίευση του νέου σχεδίου κανόνων.

Τα online games θα απαγορεύεται πλέον να δίνουν ανταμοιβές στους παίκτες αν συνδέονται κάθε μέρα, αν ξοδεύουν στο παιχνίδι για πρώτη φορά ή αν ξοδεύουν αρκετές φορές στο παιχνίδι διαδοχικά. Όλα αυτά αποτελούν συνήθεις μηχανισμούς παροχής κινήτρων στα διαδικτυακά παιχνίδια.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: