Γιατί οι Gen Zers στρέφονται στο… TikTok για συμβουλές καριέρας

Γιατί οι Gen Zers στρέφονται στο… TikTok για συμβουλές καριέρας
Photo: pixabay.com
Από την εύρεση εργασίας, μέχρι τη διαπραγμάτευση αύξησης μισθού.

Οι εργαζόμενοι της Gen Z προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον εργασιακό χώρο και οι περισσότεροι αναζητούν συμβουλές στο TikTok, όπου συναντούν μια πληθώρα από κομψές συμβουλές, από το «εταιρικό φλερτ» μέχρι το «managing up», για να προοδεύσουν στην εργασία τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Η Edubirdie, μια essay-service πλατφόρμα για φοιτητές, δημοσίευσε στις 2 Νοεμβρίου μια έκθεση στην οποία συμμετείχαν 2.000 Gen Zers ηλικίας 18 έως 26 ετών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο σχετικά με την επιρροή του TikTok στη ζωή τους.

Διαπίστωσε ότι το 70% της Gen Z χρησιμοποιεί το TikTok για να πάρει συμβουλές για την καριέρα του, με το 51% να δηλώνει ότι το χρησιμοποιεί για τον σκοπό αυτό περιστασιακά και το 19% ότι είναι η κύρια πηγή συμβουλών καριέρας, σύμφωνα με το Insider.

Η πλατφόρμα ανταλλαγής βίντεο εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο από έναν κόμβο για χορούς, τραγούδια και κωμωδία. Αντίθετα, παρέχει μια ουσιαστική σανίδα σωτηρίας για τους Gen Zers που προσπαθούν να κατανοήσουν τις εταιρικές νόρμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην έρευνα της Edubirdie, το 46% των Gen Zers δήλωσε ότι το TikTok επηρέασε την επιλογή του επαγγέλματός τους και ένα επιπλέον 48% δήλωσε ότι ωφέλησε την καριέρα τους. Αυτό περιλαμβάνει τη βοήθεια στο να βρουν μια θέση εργασίας ή να διαπραγματευτούν μια αύξηση μισθού. Το 57% δήλωσε ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο μάθησης.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ορισμένα από τα αρνητικά στοιχεία των πλατφορμών όπως το TikTok. Περίπου το 28% των Gen Zers έχουν αναρτήσει κάτι στο διαδίκτυο που τους έχει δημιουργήσει προβλήματα στη δουλειά, όπως διαπιστώθηκε.

Το 55% της Gen Z έχει «μπλέξει» επειδή μοιράστηκε παραπληροφόρηση από το TikTok στο σχολείο, στη δουλειά και στην προσωπική του ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: