Γιατί πρέπει να συμμετέχεις στο Disrupt Greece; Οι περσινοί νικητές απαντούν

Γιατί πρέπει να συμμετέχεις στο Disrupt Greece; Οι περσινοί νικητές απαντούν

Ο νέος κύκλος του μεγάλου διαγωνισμού καινοτομίας άνοιξε και περιμένει τις προτάσεις σας μέχρι 24 Μαΐου.

Ο μεγάλος διαγωνισμός καινοτομίας Disrupt Greece διεξάγεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με στόχο να στηρίξει το οικοσύστημα καινοτομίας στην Ελλάδα, παρέχοντας στις υποψήφιες ομάδες ένα συνολικό πακέτο χρηματικών βραβείων και υπηρεσιών, ύψους 100.000 ευρώ.

FortuneGreece και Industry Disruptors – Game Changers μαζί με τον στρατηγικό συνεργάτη της πλατφόρμας, την εταιρεία Παπαστράτος, καλούν τις startups που θέλουν να παρουσιάσουν τη δράση τους και να αποκτήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία που θα αναδείξει τις ικανότητές τους, να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 24 Μαΐου.

Η αξιολόγηση των προτάσεων από σημαντικούς εκπροσώπους της αγοράς, των επενδύσεων, αλλά και του οικοσυστήματος, δίνει την ευκαιρία στους τολμηρούς να κερδίσουν ένα «εισιτήριο» για το μεγάλο event στις 25 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς και να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε ένα δυναμικό κοινό.

Κι αν αναρωτιέστε τι μπορεί να σας προσφέρει η συμμετοχή σας στον διαγωνισμό Disrupt Greece, τις απαντήσεις δίνουν οι νικητές του περσινού διαγωνισμού μέσα από τις εμπειρίες τους πριν, κατά τη διάρκειά, αλλά και μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.

Αθηνά – Πολίνα Ντόβα: Το Disrupt Greece δεν είναι κάτι τετριμμένο

Η COO & Co-founder της μεγάλης νικήτριας του περσινού διαγωνισμού, της Owiwi, αναγνωρίζει ότι τα υψηλά standards της διοργάνωσης και η γνώση που αποκόμισε από την αρχή της διαδικασίας μέχρι την ημέρα του μεγάλου event, αποτέλεσαν πολύτιμα εργαλεία για την ίδια και την εταιρεία. «Ο Διαγωνισμός Disrupt Greece δεν είναι κάτι τετριμμένο και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από την όλη διαδικασία».

H Owiwi κέρδισε το πρώτο χρηματικό βραβείο ύψους 15.000 ευρώ και προωθεί ένα πρωτοποριακό τρόπο επιλογής υποψηφίων στελεχών μέσω «serious gaming». Όπως σημειώνει η Αθηνά – Πολίνα, όποια ομάδα αποφασίσει να συμμετάσχει είναι σίγουρο πως θα επωφεληθεί από τα bootcamps σε επίπεδο γνώσης, από τη συναναστροφή με άλλες ομάδες από τις οποίες μπορεί να πάρει, αλλά και να δώσει αξία, καθώς και από τη δικτύωση και την προβολή που προσφέρει ο διαγωνισμός.

Ένας χρόνο μετά, η Αθηνά – Πολίνα θυμάται ακόμη την ημέρα που αποφάσισε να συμμετάσχει στο Disrupt Greece. «Μόνο και μόνο το γεγονός πως μπήκαμε στη διαδικασία, μέσω της υποβολή της αίτησης μας σε μια απαιτητική διαδικασία, μας έκανε να επανεπεξεργαστούμε το επιχειρηματικό μας πλάνο και μοντέλο, καθώς με τους ρυθμούς της καθημερινότητας οι περισσότεροι τείνουμε να το αμελούμε».

Η CΟΟ & Co-founder της Owiwi μαζί με την ομάδα της, αξιοποίησαν στο έπακρο τις αξιολογήσεις και τις συμβουλές που έλαβαν καθ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής τους στον διαγωνισμό καινοτομίας. «Το feedback που λάβαμε από ανθρώπους της αγοράς μας έκανε να επανεξετάσουμε ορισμένα πράγματα, ενώ η προβολή που λάβαμε μέσα από την πλατφόρμα του διαγωνισμού, μετατράπηκε σε ευκαιρία ανάπτυξης για την εταιρεία μας, τόσο σε επίπεδο νέων πελατών, όσο και σε επίπεδο νέων συνεργιών».

Δείτε την παρουσία της Owiwi στον περσινό διαγωνισμό ΕΔΩ

IMG_8560
Ο Ηλίας Βαρθολομαίος, CEO και Co-Founder της Owiwi εκπροσώπησε την εταιρεία στον διαγωνισμό.

«Η Owiwi βρίσκεται σε μια περίοδο ανάπτυξης»

Μιλώντας για την πορεία της Owiwi τον τελευταίο χρόνο, η Αθηνά σημειώνει ότι νέοι πελάτες από την Ελλάδα και όχι μόνο εντάχθηκαν στο πελατολόγιό της. Στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της, η Owiwi προχώρησε σε μια πολύ σημαντική συμφωνία με την εταιρία Turkcell, τον μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας, η οποία χρησιμοποίησε το εργαλείο της για την αξιολόγηση 1.500 ατόμων.

Σημειώνει, επίσης, ότι η ομάδα της εταιρείας διπλασιάστηκε, ενώ τα κεντρικά γραφεία της Owiwi μεταφέρθηκαν σε νέο κτίριο επί της οδού Ασκληπιού.

Σε επίπεδο διακρίσεων, η εταιρεία απέσπασε το βραβείο «New Business of the Year» στα European Business Awards Sponsored by RSM για το 2017-2018, ενώ σε επίπεδο product development τον Σεπτέμβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά η νέα έκδοση του εργαλείου, το οποίο θα μετράει πλέον 8 δεξιότητες και θα έχει ενσωματωμένα πολλά νέα features, τόσο για τις εταιρείες, όσο και για τους πελάτες.

Χρήστος Σταμάτης: Το Disrupt Greece αποτελεί έναν θεσμό για την ανάδειξη πρωτοπόρων υπηρεσιών

Ο CEO της MermixΧρήστος Σταμάτης, δηλώνει έναν χρόνο μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του Disrupt Greece 2017, ότι η διοργάνωση αποτελεί πλέον έναν θεσμό για την ανάδειξη πρωτοπόρων υπηρεσιών.

Η Mermix, η διαδικτυακή πλατφόρμα ανταλλαγής αγροτικών μηχανημάτων, κέρδισε χρηματικό έπαθλο ύψους 10.000 ευρώ.

«Λάβαμε μέρος, γιατί πρώτα από όλα η επιβράβευση είναι πολύ σημαντική, ειδικά αν έρχεται από τόσο σημαντικούς φορείς, αλλά κι επειδή πιστεύουμε ότι οι ιδέες που γεννιούνται μέσα από αληθινές ανάγκες είναι αυτές που θα δώσουν και την λύση».

Ο επικεφαλής της Mermix στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι τα μεγαλύτερα οφέλη από τη συμμετοχή της εταιρείας στο Disrupt Greece ήταν η προβολή της ιδέας, αλλά και η δικτύωσή με άτομα και φορείς από την πραγματική αγορά. «Καταφέραμε μέσω του διαγωνισμού να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους, οι οποίοι μας έδωσαν πολύ καίριες συμβουλές, λάβαμε σημαντικό feedback για την υπηρεσία μας, αλλά και εξετάσαμε νέες προοπτικές ανάπτυξης. Με τη βοήθεια του διαγωνισμού μάλιστα, καταφέραμε να εξελίξουμε μία νέα συνεργασία και να επεκτείνουμε έτσι το εύρος των υπηρεσιών μας ακόμη περισσότερο».

O CEO και Founder της Μermix στη σκηνή του Disrupt Greece.

Επόμενος στόχος: Εξέλιξη

Αυτήν την περίοδο η υπηρεσία της Mermix βρίσκεται ήδη σε working stage. Στόχος παραμένει η διαρκής εξέλιξή και η πρόσθεση νέων υπηρεσιών για τους χρήστες της. «Ύστερα από αξιοποίηση των υπηρεσιών του διαγωνισμού, καταφέραμε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με την εξέλιξη της Mermix. Μετά το Disrupt Greece και τη βράβευση μας, είμαστε σε θέση να έχουμε ακόμη πιο πολλά εφόδια για να πορευόμαστε, αφού η διάκριση αυτή άνοιξε νέες πόρτες συνεργασίας, οι οποίες φαίνεται να μας ανεβάζουν ακόμη πιο ψηλά».

Γιώργος Πιλπιλίδης: To μεγαλύτερο δώρο η κοινότητα του Disrupt Greece

Ο Γιώργος Πιλπιλίδης, Co-founder & CEO της hopwave, είδε την ομάδα του να κερδίζει την τρίτη θέση και χρηματικό έπαθλο ύψους 5.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει κάθε ομάδα σε πρώιμο στάδιο είναι σημαντικό να επικοινωνεί την ιδέα της σε όσους περισσότερους επαγγελματίες και έμπειρους συμβούλους, επιχειρηματίες, ή επενδυτές, ώστε να μπορέσει να εντοπίσει μια πιο εύκολη κατεύθυνση προς την επιτυχία και να δει τυχόν προβλήματα, πριν της τα εντοπίσει η ίδια η αγορά.

«Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε συμμετέχων στον διαγωνισμό καινοτομίας Disrupt Greece έχει τη δυνατότητα, μέσα από εκπαιδευτικά workshops και την καθοδήγηση από έμπειρους mentors, να εκπαιδευτεί και να αποκτήσει γνώσεις πάνω σε τεχνικές και best practices για να αναπτύξει ένα σωστό επιχειρηματικό πλάνο. H υποστήριξη αυτή μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε μια πιο εύκολη εξέλιξη της επιχείρησης τους».

Όπως σημειώνει το σημαντικό βραβείο του διαγωνισμού για την εταιρεία ήταν ότι κατάφερε μέσα από το δίκτυο ανθρώπων που γνώρισε και την εμπιστεύτηκαν να φτάσει πιο κοντά στον στόχο της.

«Η χρηματική υποστήριξή ήταν σίγουρα ένα πολύ δυνατό boost, αλλά πιστεύω ότι η κοινότητα των μελών και συνεργατών του Disrupt Greece είναι το μεγαλύτερο δώρο για τη συμμετοχή μας».

Η hopwave εξελίσσοντας της υπηρεσίες της στο κομμάτι του B2B με έντονο focus, αυτή τη φορά, στου πάροχους των τουριστικών εμπειριών και δραστηριοτήτων της πλατφόρμας, έχει πλέον αναπτύξει ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης κρατήσεων, καναλιών, συνεργατών και προσωπικού με το όνομα hopwavePRO (www.hopwavepro.com).

Το νέο αυτό προϊόν έχει ως στόχο να εξυπηρετηθούν ανάγκες διαχείρισης της επιχείρησης κάθε παρόχου τουριστικών εμπειριών και δραστηριοτήτων, ξεκινώντας από την Ελλάδα, και να εξελιχθεί σε μια σουίτα από εργαλεία για τους κλάδους του experiential, creative, sports και leisure tourism στην Ευρώπη.

Δείτε όλους του φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης

Δήλωσε τώρα συμμετοχή στο Disrupt Greece. Οι αιτήσεις άνοιξαν.

Πηγή: disrupt greece