Γιατί το 2016 θα είναι η πιο θερμή χρονιά όλων των εποχών

Γιατί το 2016 θα είναι η πιο θερμή χρονιά όλων των εποχών
<> on August 20, 2015 in New York City.

Ποιες είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων.

Δυσάρεστες είναι οι προβλέψεις που δημοσιεύουν οι επιστήμονες του κλίματος για το τρέχον έτος.

Τον περασμένο μήνα βιώσαμε το θερμότερο Μάρτιο μέσα σε 137 χρόνια έρευνας, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), η οποία προσθέτει ότι το υπόλοιπο έτος η Γη θα «χτυπήσει» επίπεδα ρεκόρ της μέσης θερμοκρασίας.

Ακόμη πιο ανησυχητική ήταν η μέση θερμοκρασία του πλανήτη τους πρώτους τρεις μήνες του έτους 2016, ξεπερνώντας κατά 2,07 βαθμούς Κελσίου το μέσο όρο του 20ου αιώνα, σύμφωνα με τη NOAA.

Αυτό σηματοδότησε την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα για το κλίμα και διευθυντή του Ινστιτούτου Goddard της NASA για διαστημικές μελέτες, Gavin Schmidt, το 2016 θα θέσει νέα ρεκόρ:

Πολλοί επιστήμονες αναφέρουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω των ανθρωπογενών παραγόντων έχει επιταχυνθεί τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, το Μάρτιο μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων, συμπεριλαμβανομένου του Δρ. Τζέιμς Χάνσεν, εξέδωσε μια έκθεση προειδοποιώντας ότι οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης θα μπορούσε να «χτυπήσει» νωρίτερα από το αναμενόμενο τον πλανήτη και να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από όσο έχει υπολογιστεί μέχρι σήμερα.