Γιατί το Google Photos είναι ίσως η καλύτερη εφαρμογή φωτογραφιών

Γιατί το Google Photos είναι ίσως η καλύτερη εφαρμογή φωτογραφιών
Anil Sabharwal, Director of Product Management, gestures during the Google I/O developers conference in San Francisco, California May 28, 2015. REUTERS/Robert Galbraith - RTX1EZM5

Πέντε λόγοι που μπορούν να σας κάνουν να αλλάξετε το μέρος που αποθηκεύετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στο διαδίκτυο.

Μια από τις εντυπωσιακές ανακοινώσεις της Google κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Google I/O, στο οποίο η εταιρεία αποκάλυψε κάποια από τα νέα προϊόντα της και αρκετές νέες  δυνατότητες για τα ήδη υπάρχοντα, ήταν σίγουρα και αυτή της δημιουργίας μιας νέας υπηρεσίας, του Google Photos.

To Google Photos είναι άλλη μια υπηρεσία που υπόσχεται να συγκεντρώσει τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας σε ένα μέρος στο διαδίκτυο. Τι είναι, λοιπόν, αυτό που θα κάνει τη πρόταση της Google να υπερισχύσει στις προτιμήσεις του κοινού έναντι υπηρεσιών όπως το Apple Photos, το Flickr ή το Carousel του Dropbox;

Το CNNMoney παρουσίασε 5 λόγους που θα σας πείσουν να επιλέξετε τη νέα πρόταση της Google

1. Είναι δωρεάν

Η Google υπόσχεται ένα δωρεάν, απεριόριστο χώρο για όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας. Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη δωρεάν για τους χρήστες συστημάτων Android και iOS, αλλά και για τους χρήστες υπολογιστών.

Υπάρχει όμως και ένα αρνητικό πίσω από τον «απεριόριστο χώρο». Η Google θα συμπιέζει τα αρχεία σας, ειδικά αυτά που είναι μεγαλύτερα από 16 MP ή 1080p. Σύμφωνα, βέβαια, με την ίδια η διαφορά δεν θα είναι ορατή από το ανθρώπινο μάτι.

2. Μπορείτε να απελευθερώσετε με έναν έξυπνο τρόπο χώρο από το τηλέφωνό σας

Όταν ο διαθέσιμος ελεύθερος χώρος του τηλεφώνου σας πλησιάζει να εξαντληθεί, η εφαρμογή του Google Photos σας ειδοποιεί για να μεταφέρετε τις αποθηκευμένες σας φωτογραφίες και βίντεο στο cloud. Επιπλέον, μπορεί να εντοπίζει και να διαγράφει φωτογραφίες που υπάρχουν σε δύο αντίτυπα, τόσο στο cloud όσο και στο τηλέφωνό σας, ελευθερώνοντας αυτόματα περισσότερο χρόνο.

3. Αναγνωρίζει πολλά περισσότερα από απλά πρόσωπα

H Google έχει αναπτύξει σημαντικά τις δυνατότητες αναγνώρισης των προσώπων στις φωτογραφίες. Αλλά με το Google Photos προχωρά ακόμα πιο πέρα τις δυνατότητές της. Η νέα υπηρεσία αναγνωρίζει θέματα που αντιστοιχούν σε όρους όπως «γρασίδι», «κόκκινο», «γάτες», «φιλί», «μωρό» ή «Πύργος του Άιφελ». Έπειτα αντιστοιχεί φωτογραφίες που ταιριάζουν στα θέματα και μπορεί να δημιουργεί αυτόματα σχετικές κατηγορίες.

4. Είναι, από την προεπιλογή του, ιδιωτικό

Οι άνθρωποι επιλέγουν να μοιραστούν online μόνο ένα μικρό ποσοστό από το σύνολο των φωτογραφιών τους. Η Google το κατάλαβε αυτό με έναν άσχημο τρόπο, όταν είδε τις προσπάθειές της να δημιουργήσει ένα μεγάλο δημόσιο δίκτυο με φωτογραφίες στο Google Plus να συναντούν την αδιαφορία του κοινού.

Έτσι η νέα της προσπάθεια αποτελεί εξ’ αρχής έναν ιδιωτικό και ασφαλή χώρο αποθήκευσης, χωρίς σχέσεις με το Google Plus. Και προς το παρόν, προφυλαγμένο από διαφημίσεις που βασίζονται στα δεδομένα που αποθηκεύετε. Άλλωστε, στα αρχικά σχέδια της Google δεν συμπεριλαμβάνονται σχέδια για οικονομικά κέρδη από τη νέα υπηρεσία.

5. Κάνει τη δουλειά για εσάς

Η δημιουργία λευκώματος ή η επεξεργασία ενός βίντεο απαιτεί χρόνο και γνώσεις. Κάτι από το οποίο μπορεί αν σας απαλλάξει ο Assistant του Google Photos, καθώς σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και με μηδαμινές γνώσεις επεξεργασίας μπορείτε να επεξεργαστείτε τις εικόνες και τα βίντεο που θα επιλέξετε.

Αν και η αλήθεια είναι πως το να εμπιστευτείτε μερικές φορές μια μηχανή για την επιλογή του καλύτερου στιγμιότυπου ενός βίντεο ίσως να μην είναι και η πιο καλή ιδέα.