Γιατί το Instagram ζητά από τους χρήστες του νέα προσωπικά δεδομένα

Γιατί το Instagram ζητά από τους χρήστες του νέα προσωπικά δεδομένα
Facebook Inc.'s Instagram logo is displayed on an Apple Inc. iPhone in this arranged photograph taken in Washington, D.C., U.S., on Friday, June 17, 2016. In a bid to give its users an incentive to create more content for the photo and video-sharing site, Facebook's Instagram is considering sharing revenue generated from news, sports, celebrities and other content said Carolyn Everson, vice president for global marketing solutions at Facebook. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Instagram ανέφερε σε ανάρτησή του πως θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες για να «διασφαλίσει πως παρέχουμε τις σωστές εμπειρίες στο σωστό ηλικιακό γκρουπ».

To Instagram θα αρχίσει να απαιτεί από τους χρήστες να επιβεβαιώνουν τις ημερομηνίες γέννησής τους, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για νέα μέτρα ασφαλείας για άτομα νεαρής ηλικίας, ανέφερε η δημοφιλής εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα.

Το Instagram έχει διερευνήσει το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας έκδοσης της εφαρμογής του για παιδιά κάτω των 13, προκαλώντας αντιδράσεις από τον χώρο της πολιτικής, καθώς, όπως είχαν πει κοινοβουλευτικοί, το Facebook (στο οποίο ανήκει το Instagram), «έχει ξεκάθαρο ιστορικό αποτυχίας ως προς την προστασία των παιδιών στις πλατφόρμες του».

Το Instagram ανέφερε σε ανάρτησή του πως θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες για να «διασφαλίσει πως παρέχουμε τις σωστές εμπειρίες στο σωστό ηλικιακό γκρουπ». Τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα έβαζε ως προεπιλογή στους χρήστες κάτω των 16 τους «private» λογαριασμούς όταν εγγράφονται στην πλατφόρμα.

Όπως έγινε γνωστό, θα ζητούνται από τους χρήστες οι ημερομηνίες γενεθλίων τους όταν ανοίγουν το Instagram και μετά δεν εμφανίζονται pop-ups εάν ο χρήστης δεν βάζει την ημερομηνία γέννησής του. Σε κάποια φάση, χρήστες θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν την ημερομηνία για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή, είπε το Instagram. Οι αλλαγές αυτές θα επηρεάζουν μόνο χρήστες του Instagram που δεν έχουν βάλει ήδη την ημερομηνία.

Το Instagram παραδέχτηκε πως γνωρίζει ότι κάποιοι χρήστες ίσως να βάζουν μια ψεύτικη ημερομηνία γέννησης, και είπε ότι αναπτύσσει νέες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων.