Γιατί το σκάνδαλο της Volkswagen μπορεί να κοστίσει έως και 87 δισ. δολάρια

Γιατί το σκάνδαλο της Volkswagen μπορεί να κοστίσει έως και 87 δισ. δολάρια
Volkswagen's logo is seen at its dealer shop in Beijing, China, October 1, 2015. China has halved sales tax on small cars to revive growth in the world's biggest automobile market, a move likely to provide a limited boost to carmakers including Volkswagen AG, the company embroiled in a global diesel emissions scandal. REUTERS/Kim Kyung-Hoon - RTS2ISV

Η καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού μπορεί να μοιάζει πολύ «μικρή» μπροστά σε όσα ίσως κληθεί να πληρώσει η γερμανική εταιρεία.

Το ποσό των 87 δισ. δολαρίων μπορεί να κοστίσει στην Volkswagen το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό σε εκατομμύρια οχήματά της, υπολογίζει η ελβετική τράπεζα Credit Suisse. Αν, μάλιστα, το συγκεκριμένο πόσο φτάσει σε τέτοια επίπεδα, τότε θα μιλάμε για 60% περισσότερα χρήματα από όσα πλήρωσε η ΒΡ μετά την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού.

«Η αγορά δεν φαίνεται να προεξοφλεί αρνητικές αλυσιδωτές επιπτώσεις», παρατηρεί η τράπεζα σε αναφορά που έστειλε στους πελάτες της. «Το αποτέλεσμα του κόστους ανάκλησης και προστίμων δεν είναι ξεκάθαρο και θα εξαρτηθεί κατά πολύ στη μηχανική απόδοση μετά τις διορθώσεις».

Η Volkswagen έχει ήδη εξοικονομήσει το ποσό των 6,5 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο, με τις πλέον μετριοπαθείς προβλέψεις της Credit Suisse να κάνουν λόγο για απαίτηση τουλάχιστον τριπλάσιων κεφαλαίων.

Ο συνολικός αριθμός των «πειραγμένων» αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια, περισσότερα από ολόκληρες της πωλήσεις της εταιρείας για έναν χρόνο.