Γιατί το Βερολίνο θα χρειαστεί να δανειστεί περισσότερα το 2018;

Γιατί το Βερολίνο θα χρειαστεί να δανειστεί περισσότερα το 2018;

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγελα Μέρκελ σχεδιάζει να διατηρήσει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό ισοσκελισμένο για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δανειστεί περισσότερα χρήματα από τις κεφαλαιαγορές το 2018 σε σχέση με φέτος διότι θα πρέπει να αποπληρώσει περισσότερα παλαιά χρέη σε σχέση με το 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός διαχείρισης χρέους του υπουργείου Οικονομικών.

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγελα Μέρκελ σχεδιάζει να διατηρήσει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό ισοσκελισμένο για πέμπτη συνεχή χρονιά το 2018, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί νέος καθαρός δανεισμός.

Παρόλα ταύτα, το Βερολίνο χρειάζεται να δανειστεί από τις κεφαλαιαγορές διότι δεν μπορεί να αποπληρώσει στο σύνολό τους παλαιά δάνεια χρησιμοποιώντας μόνο τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Εξαιρουμένων των τιμαριθμοποιημένων ομολόγων, ο οργανισμός σχεδιάζει να εκδώσει 183 δισεκ. ευρώ χρέους το 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού διαχείρισης χρέους. Το ποσό αυτό ξεπερνά κατά 6,5 δισεκ. ευρώ το ύψος των ομολόγων που εκδόθηκαν φέτος.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα χρειαστεί να δανειστεί περισσότερα την επόμενη χρονιά διότι έχει να αποπληρώσει περισσότερα παλαιά χρέη σε πιστωτές σε σχέση με φέτος», δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού.