Γιώργος Τσιρίκος (Three Cents): Θέλουμε να αποκτήσουμε παρουσία σε όλες τις ηπείρους

Γιώργος Τσιρίκος (Three Cents): Θέλουμε να αποκτήσουμε παρουσία σε όλες τις ηπείρους
Η εταιρεία Three Cents ξεκίνησε πριν επτά χρόνια από την Ελλάδα και πλέον έχει εξελιχθεί σε μια διεθνή επιτυχία.

Τι γίνεται όταν ένας διανομέας / εισαγωγέας ποτών και τρεις επαγγελματίες bartenders συναντιούνται σε ένα μπαρ; Μια έκρηξη από… «μπουρμπουλήθρες»!

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2014, όταν ο Βασίλης Καλαντζής, ο Γιώργος Μπάγκος, ο Δημήτρης Νταφόπουλος και ο Γιώργος Τσιρίκος, με πολυετή εμπειρία στον χώρο του bartending και της εστίασης, είδαν ότι τα long drinks και η ανάγκη για premium beverages έχουν λαμπρό µέλλον.

Από αριστερά: Γιώργος Μπάγκος, Βασίλης Καλαντζής, Δημήτρης Νταφόπουλος, Γιώργος Τσιρίκος
Από αριστερά: Γιώργος Μπάγκος, Βασίλης Καλαντζής, Δημήτρης Νταφόπουλος, Γιώργος Τσιρίκος

Μέσα σε επτά χρόνια παρουσίας της εταιρείας Three Centsστην αγορά, τα προϊόντα της έχουν κερδίσει και με το παραπάνω μια θέση στην καρδιά επαγγελματιών και καταναλωτών. Τα Three Cents δραστηριοποιούνται στον χώρο των premium Mixers & Tonics, με παρουσία σε πάνω από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Ευρώπη, αλλά και σε Αμερική και Ασία.

Η πρώτη εμφιάλωση έγινε στη διάσημη Three Cents Pink Grapefruit Soda, ενώ στα νεότερα projects είναι η σειρά προϊόντων «Three Cents Zero Sugar» και η «Three Cents Pineapple Soda» που συστήθηκε στο κοινό πέρσι το καλοκαίρι. Οι τέσσερις άνδρεςεμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη λίστα 40 UNDER 40 το 2021, ένα θεσμό που αναδεικνύει επιχειρήσεις σε μια εποχή που το επιχειρείν είναι οριακά παράδοξο, όπως λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσιρίκος, ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας.

Γιώργος Τσιρίκος
Γιώργος Τσιρίκος

Με «όχημα» την καινοτομία, στόχος της εταιρείας, όπως λέει ο Γιώργος, είναι να εντοπίζει συνέχεια κενά στην αγορά και να δημιουργεί προϊόντα που µπορούν να δηµιουργήσουν υψηλής ποιότητας cocktail είτε από το χέρι ενός επαγγελµατία, είτε από έναν απλό καταναλωτή που θέλει να απολαύσει ένα δροσιστικό ποτό στο σπίτι του.

Υψηλές επιδόσεις σε περίοδο αστάθειας

Τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας και με την αγορά της ho.re.ca κλειστή, ο κλάδος πέρασε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. «Έπρεπε να βρούμε μια διαφορετική δίοδο προς τους καταναλωτές. Για τον λόγο αυτό επενδύσαμε στο κανάλι του off-trade (σούπερ μάρκετ, e-commerce) και χρησιμοποιήσαμε διαφορετικά μέσα διαφήμισης που απευθύνονταν σε πιο ευρύ κοινό», αναφέρει ο Γιώργος.

Τα προϊόντα της εταιρείας Three Cents έχουν αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία, ενώ με βάση την έρευνα του Drinks International βρίσκονται στην 5η θέση παγκοσμίως στα Best Selling Βrands και στην 2η στα Top Trending Brands στην κατηγορία τους για το 2022. Από το 2016, τη διανομή των Three Cents έχει αναλάβει η εταιρεία ΑΜΒΥΞ, ενώ από το καλοκαίρι του 2021 η εταιρεία Three Cents αποτελεί θυγατρική της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Ideal Holdings, ενισχύοντας και ισχυροποιώντας περαιτέρω τη λειτουργία της και τη θέση της στις αγορές που δραστηριοποιείται, αλλά και διευρύνοντας το εγχώριο και διεθνές αποτύπωμα της.

«Σε δέκα χρόνια από τώρα θέλουμε τα Three Cents να γίνουν ένα διεθνές brand με παρουσία σε όλες τις ηπείρους», αναφέρει ο Γιώργος. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία διαγράφει σταθερή ανάπτυξη και φέτος έχει ήδη ξεκινήσει εξαγωγές σε δύο καινούριες αγορές στην Ευρώπη.