Το γιοτ-ξενοδοχείο των 50 εκατ. ευρώ

Το γιοτ-ξενοδοχείο των 50 εκατ. ευρώ

Μόνιμα αγκυροβολημένο στον Τάμεση, προσφέρει πολυτελή διαμονή, μοναδική θέα και θαλασσινή ατμόσφαιρα χωρίς να αφήσει στιγμή την πόλη.

Εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στο Royal Victoria Docks, στην επιχειρηματική συνοικία του Canary Wharf και ανοίγει τις πύλες του στους επισκέπτες στο τέλος του μήνα. Έχει μήκος 102 μέτρα, 136 δωμάτια, θέα στους ουρανοξύστες και το ποτάμι και η ανακαίνιση και μεταφορά του στο Λονδίνο κόστισαν 50 εκατ. ευρώ.

Ο επισκέπτης εισέρχεται στο ευρύχωρο λόμπι με τη διπλή στριφογυριστή σκάλα (πολλοί λένε ότι τους θυμίζει τον Τιτανικό), περπατά στην ευρύχωρη κουπαστή και θαυμάζει το τοπίο. Κανείς δεν νιώθει το παραμικρό κούνημα καθώς το γιοτ είναι σταθερά συνδεδεμένο με την ακτή μέσω μεταλλικών άκαμπτων δοκών.

Η διαμονή σε αυτό δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από εκείνη σε «κανονικά» ξενοδοχεία. Ίσα-ίσα, ξεχωρίζει επιπλέον λόγω της διαφορετικής ατμόσφαιρας που δίνει την εντύπωση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε κρουαζιέρα. Άσχετα αν δεν πρόκειται να πάει πουθενά, καθώς το γιοτ δεν έχει μηχανή. Δεν ήταν ποτέ στους σκοπούς του κατασκευαστή να το βγάλει στη θάλασσα.

Η ίδια εταιρεία λειτουργεί ήδη ένα πολυτελές πλεούμενο ξενοδοχείο πέντε ορόφων στο Γιβραλτάρ (κόστισε 200 εκατ. δολάρια) και σχεδιάζει άλλο ένα στη Βαρκελώνη. Οι δημιουργοί του πιστεύουν πως υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για παρόμοια ξενοδοχεία και πως κάθε μεγάλη πόλη με υψηλές αξίες γης και κατασκευής κτηρίων θα καλοδεχτεί πλεούμενα ξενοδοχεία στο λιμάνι ή το ποτάμι της.

Η διαμονή κοστίζει από 220 έως 1.200 ευρώ τη βραδιά, ανάλογα με το δωμάτιο.

1/3

Διαβάστε ακόμα:

Τα εντυπωσιακότερα σούπερ γιοτ του κόσμου

«Παρέλαση» κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη