Γιωτόπουλος : «Ο Ξηρός είχε προνομιακή μεταχείριση με άνωθεν εντολή»

Γιωτόπουλος : «Ο Ξηρός είχε προνομιακή μεταχείριση με άνωθεν εντολή»

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική μετά το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του τρομοκράτη. 

Παρέμβαση με επιστολή του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» κάνει ο καταδικασθείς για συμμετοχή στη “17Ν”, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, αναφερόμενος στον Χριστόδουλο Ξηρό. Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Γιωτόπουλος, ο Ξηρός είχε «προνομιακή» μεταχείριση με άνωθεν εντολή, τη στιγμή που ο ίδιος είναι 12 χρόνια φυλακισμένος με κατασκευασμένα, όπως υποστηρίζει, στοιχεία.

Στη χθεσινή επιστολή του, με τίτλο «Αποτυπώματα και Υποκρισία» διερωτάται σχετικά: «αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες; Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε τη διαταγή; Όχι βέβαια η διευθύντρια ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία και ούτε θα αναλάμβαναν τέτοια ευθύνη…η διαταγή ήλθε από πάνω. Aπό την αντιτρομοκρατική, την ΕΥΠ, και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει».

Και συνεχίζει: «Γιατί στις δύο άδειες του Βασ. Τζωρτζάτου με κατ΄οίκον περιορισμό, έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του (τρία στον δρόμο και τρία στους παράδρομους) και τον παρακαλουθούσαν, ενώ στον Χριστόδουλο που ήταν σε χωριό, δεν υπήρχε κανείς;»  αναρωτιέται και προσθέτει: «Όλοι αυτοί οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε».

Σε ό,τι αφορά τη δική του θέση, ο Αλ. Γιωτόπουλος υποστηρίζει ότι ανάμεσα στα τεκμήρια που παρουσιάστηκαν εναντίον του το 2002 «υπήρχε και ένα τυφλό δαχτυλικό αποτύπωμα», για το οποίο λέει πως «ήταν κατασκευασμένο στοιχείο» εναντίον του.

Διαβάστε: Επιστολή και βίντεο με απειλές από τον Χριστόδουλο Ξηρό

Σε ετοιμότητα η αντιτρομοκρατική
Στο μεταξύ συναγερμός έχει σημάνει στην αντιτρομοκρατική μετά το βιντεοσκοπημένο, απειλητικό μήνυμα του Χριστόδουλου Ξηρού, που εστάλη σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από ίντερνετ καφέ στο Γουδή και δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα. Το επίμαχο βίντεο βρίσκεται στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής, ενώ όπως εκτιμούν οι αρχές -από τις αντιδράσεις του κατά τη βιντεοσκόπηση- υπάρχουν τουλάχιστον άλλα τρία άτομα στο δωμάτιο, ένα εκ των οποίων πιθανότατα ήταν και αυτό που έστειλε την επιστολή από το ίντερνετ καφέ στο Γουδή.

Στα κλιμάκια της ΕΛΑΣ υπάρχει σοβαρός προβληματισμός, από τη σαφή επιθυμία του να ενοποιήσει το χώρο της τρομοκρατίας και τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο. «Σε όλους τους συντρόφους που υιοθετούν την αντάρτικη δράση, ελεύθερους και αιχμάλωτους, για ενότητα στην πράξη. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να διαφωνούμε. Έχουμε πόλεμο. Και στον πόλεμο δεν κάνεις ψιλή κουβέντα. Δίνεις μάχες» δηλώνει. Ο τρομοκράτης απειλεί με νέο αντάρτικο πόλεων αναφέροντας χαρακτηριστικά «πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση να βροντήξω ξανά το αντάρτικο ντουφέκι».

Επίσης, από τον τρόπο γραφής της 14σελιδης επιστολής, εκτιμάται ότι πιθανότατα δεν την έγραψε μόνος του, αλλά ενδεχομένως με συγκρατούμενους του από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» στον Κορυδαλλό, με τους οποίους είχε επαφές το τελευταίο διάστημα στη φυλακή.

Το κείμενο της επιστολής φαίνεται πως διαιρείται σε δύο τμήματα, το ένα υπογράφεται στις 31 Δεκεμβρίου από τις φυλακές Κορυδαλλού, και το δεύτερο το υπογράφει ο ίδιος ο Ξηρός, ως «ελεύθερο μέλος της 17Ν», με ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014.

«Δεν νιώθω ότι ετοιμάζεται να αιματοκυλίσει την Ελλάδα»
Για προσπάθεια αφύπνισης από τον Χριστόδουλο Ξηρό έκανε λόγο ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Ant1. «Είναι μια κατάθεση ψυχής για αφύπνιση. Δε νιώθω ότι ετοιμάζεται να αιματοκυλίσει την Ελλάδα» είπε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε: «διαβάζοντας την ανακοίνωση εκείνο που βλέπω είναι μια ανοιχτή μετωπική δράση. Δεν βλέπω αίμα».

Ο κ. Ραγκούσης εκτίμησε ότι το κείμενο που φαίνεται να διαβάζει ο Ξηρός είναι μέσα στο αξιακό του σύστημα, ενώ διέψευσε τα σενάρια «που τον θέλουν να έχει συλληφθεί και να τον βάζουν να διαβάζει κείμενα».