Γιούλια Ναβάλναγια: Ο «δαιμονικός» Πούτιν «βασανίζει» τη σορό του Αλεξέι

Γιούλια Ναβάλναγια: Ο «δαιμονικός» Πούτιν «βασανίζει» τη σορό του Αλεξέι
epa11170431 A photo showing late Russian opposition leader Alexei Navalny sits among floral tributes outside the Russian embassy in Berlin, Germany, 21 February 2024. Outspoken Kremlin critic Alexei Navalny died in a penal colony, the Federal Penitentiary Service of the Yamalo-Nenets Autonomous District announced on 16 February 2024. In late 2023 Navalny was transferred to an Arctic penal colony, considered one of the harshest prisons. EPA/HANNIBAL HANSCHKE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Κανένας αληθινός χριστιανός δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει αυτό που κάνει τώρα ο Πούτιν με το σώμα του Αλεξέι», δήλωσε η Ναβάλναγια

Η χήρα του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια απαίτησε το Σάββατο από τις ρωσικές αρχές να δώσουν τη σορό του για ταφή και κατηγόρησε τον «δαιμονικό» Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «βασανίζει» τη σορό του.

Σε ένα εξάλεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, η Ναβάλναγια κατηγόρησε τον Πούτιν ότι κρατά «όμηρο» τη σορό του συζύγου της και αμφισβήτησε τη συχνά δηλωμένη χριστιανική πίστη του Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η μητέρα του Ναβάλνι, Λουντμίλα, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι Ρώσοι ερευνητές αρνούνταν να απελευθερώσουν τη σορό του από ένα νεκροτομείο στην απομακρυσμένη πόλη Σαλέκχαρντ της Αρκτικής μέχρι να συμφωνήσει να τον κηδεύσει χωρίς δημόσια κηδεία.

Η ίδια είπε ότι ένας αξιωματούχος της είπε ότι θα έπρεπε να συμφωνήσει με τις απαιτήσεις τους, καθώς το σώμα του Ναβάλνι είχε ήδη αποσυντεθεί.

Το Σάββατο, βοηθοί του Ναβάλνι δήλωσαν ότι οι αρχές είχαν απειλήσει να τον θάψουν στην απομακρυσμένη αποικία φυλακών όπου πέθανε, εκτός αν η οικογένειά του συμφωνούσε με τους όρους τους.

Στο βίντεο, η συγκινημένη Γιούλια Ναβάλναγια ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν ήταν προσωπικά υπεύθυνος για το πού βρισκόταν το πτώμα του Ναβάλνι και ότι «βασάνιζε» τον Ναβάλνι στο θάνατο, όπως έκανε και στη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Γνωρίζαμε ήδη ότι η πίστη του Πούτιν ήταν ψεύτικη. Αλλά τώρα το βλέπουμε πιο καθαρά από ποτέ», δήλωσε η Ναβάλναγια, ντυμένη στα μαύρα.

«Κανένας αληθινός χριστιανός δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει αυτό που κάνει τώρα ο Πούτιν με το σώμα του Αλεξέι», πρόσθεσε.

Από τότε που επέστρεψε στη ρωσική προεδρία το 2012, ο Πούτιν έχει εικόνα υπερασπιστή των παραδοσιακών, συντηρητικών αξιών απέναντι σε αυτό που θεωρεί διαβρωτικό δυτικό φιλελευθερισμό.

Έχει επίσης διατυμπανίσει την εγγύτητά του με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, εμφανιζόμενος τακτικά σε λειτουργίες γύρω από θρησκευτικές γιορτές ενώ μιλάει συχνά και για την προσωπική του πίστη.

Η Ναβάλναγια δήλωσε ότι ο σύζυγός της ήταν ευσεβής χριστιανός, ο οποίος πήγαινε στην εκκλησία και είχε νηστέψει για τη Σαρακοστή ακόμη και όταν βρισκόταν στη φυλακή. Είπε επίσης ότι ο πολιτικός του ακτιβισμός είχε εμπνευστεί από τις χριστιανικές αξίες.

Ολοκληρώνοντας το βίντεό της, είπε: «Δώστε μας πίσω το σώμα του συζύγου μου. Θέλουμε να τον θάψουμε με ανθρώπινο τρόπο, στο χώμα, όπως συνηθίζεται στον ορθόδοξο χριστιανισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: