Γιούλιαν Νάγκελσμαν: Ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας έδωσε την καλύτερη απάντηση για τον ρατσισμό

Γιούλιαν Νάγκελσμαν: Ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας έδωσε την καλύτερη απάντηση για τον ρατσισμό
02 June 2024, Bavaria, Herzogenaurach: Soccer: National team, European Championship preparation, training camp, before the European Championship test match Germany - Ukraine, final training session of Germany's national coach Julian Nagelsmann during training. Photo: Federico Gambarini/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL German Football League and the DFB German Football Association, it is prohibited to utilize or have utilized photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequential images and/or video-like photo series. (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το γκάλοπ του ARD που ρωτούσε τους συμμετέχοντες αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία.

Ο προπονητής της Γερμανίας, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, καταδίκασε ως «απολύτως ρατσιστικό» ένα πρόσφατο γκάλοπ του δημόσιου γερμανικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα ARD, που ρωτούσε τους συμμετέχοντες αν θα ήθελαν να δουν περισσότερους λευκούς παίκτες στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που έγινε σε 1.304 τυχαίους συμμετέχοντες, το 21% των ερωτηθέντων συμφώνησε με την πρόταση.

«Είναι ρατσιστικό. Νομίζω ότι πρέπει να ξυπνήσουμε. Πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη αναγκάστηκαν να φύγουν λόγω πολέμου, οικονομικών παραγόντων, περιβαλλοντικών καταστροφών, άνθρωποι που απλά θέλουν να τους δεχτούμε», δήλωσε ο Νάγκελσμαν και συμφώνησε με τον ποδοσφαιριστή Γιόσουα Κίμιχ που είπε ότι μια ποδοσφαιρική ομάδα μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για το πώς διαφορετικές πολιτιστικές, θρησκευτικές και εθνικές καταβολές μπορούν να ενωθούν με επιτυχία και να συνεργαστούν για μεγάλους στόχους.

«Πάντα βρίσκω παράξενο το γεγονός ότι όλοι πηγαίνουμε διακοπές για να γνωρίσουμε άλλους πολιτισμούς και μετά έρχονται άλλοι πολιτισμοί εδώ και εμείς παραπονιόμαστε γι’ αυτό. Είναι παράξενο. Οπότε, δεν μπορώ να πάω διακοπές. Πρέπει πάντα να μένω εκεί που είμαι» συνέχισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παίζουμε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για όλους στη χώρα», τόνισε ο 36χρονος προπονητής της Εθνικής Γερμανίας. «Και όποιος μπορεί να παίξει κορυφαίο ποδόσφαιρο καλείται να γίνει εθνικός παίκτης και να τα δώσει όλα για τη χώρα του. Και αυτό κάνουμε κι εμείς. Και ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναδιαβάσω για μια τέτοια έρευνα» κατέληξε ο Νάγκελσμαν.

Το ARD δήλωσε ότι ανέθεσε την έρευνα για να έχει μετρήσιμα στοιχεία, αφού ένας δημοσιογράφος που ετοίμαζε ένα ντοκιμαντέρ για το ποδόσφαιρο και τη διαφορετικότητα ρωτήθηκε επανειλημμένα για τη σύνθεση της εθνικής ομάδας.

Ο Karl Valks, αθλητικός διευθυντής του σταθμού ARD που προχώρησε στην ανάθεση της δημοσκόπησης, δήλωσε ότι το ARD «έχει θορυβηθεί από το γεγονός ότι τα αποτελέσματα είναι αυτά που είναι, αλλά αποτελούν επίσης έκφραση της κοινωνικής κατάστασης στη Γερμανία σήμερα».

Η Γερμανία πρόκειται να φιλοξενήσει το Euro 2024 και ο Νάγκελσμαν δήλωσε ότι η ομάδα του θα παίξει «για όλους στη χώρα». Θα ξεκινήσει τη διοργάνωση με μια αναμέτρηση με τη Σκωτία στην Allianz Arena του Μονάχου στις 14 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: news247.gr