Girls in Technology {g} Tech: Μια ημερίδα αφιερωμένη στη νέας γενιά γυναικών

Girls in Technology {g} Tech: Μια ημερίδα αφιερωμένη στη νέας γενιά γυναικών

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει μαθήτριες να αποκτήσουν πιο δυναμικό και ηγετικό ρόλο στον κλάδο της τεχνολογίας.

Εκδήλωση με θέμα «Girls in Technology {g} Tech» διοργάνωσε πρόσφατα η Microsoft Ελλάς, στόχος της οποίας ήταν η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της νέας γενιάς γυναικών και η ενημέρωσή τους γύρω από τις σύγχρονες τάσεις της τεχνολογίας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τουλάχιστον 100 μαθήτριες ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών να αποκτήσουν πιο δυναμικό και ηγετικό ρόλο στον κλάδο της τεχνολογίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγιναν παρουσιάσεις από γυναίκες στελέχη που διαπρέπουν στο χώρο, ενώ πραγματοποιήθηκαν επίσης διαδραστικά εργαστήρια στόχος των οποίων ήταν η ενημέρωση των μαθητριών σχετικά με τις νέες τάσεις αλλά και τα εργαλεία τεχνολογίας και καινοτομίας.

Οι μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν χρήσιμες συμβουλές από επιτυχημένες γυναίκες-στελέχη της Microsoft, καθώς και επιχειρηματίες και φοιτήτριες που έχουν ξεχωρίσει στον κλάδο της πληροφορική με σημαντικές διακρίσεις.

Επιπλέον, οι συμμετέχουσες είχαν τη δυνατότητα, μέσα από τέσσερα βιωματικά εργαστήρια «Digi-Girls Workshops», να εξοικειωθούν με σύγχρονες έννοιες και εργαλεία τεχνολογίας και καινοτομίας.

Η δράση της Microsoft Ελλάς πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας της εταιρείας «|TECH: Μειώνοντας το Χάσμα, Γεφυρώνοντας την Αλλαγή», στόχος της οποίας είναι να συμβάλλει στη μείωση του χάσματος ανάμεσα στα δύο φύλα, όσον αφορά την ενασχόληση στα πεδία STEM (Science, Technology, Engineering, Math).

«Στόχος μας μέσα από δράσεις όπως η ημερίδα “Girls in Technology {g} Tech” είναι να φέρουμε τη νέα γενιά γυναικών πιο κοντά στο χώρο της τεχνολογίας και να τις εμπνεύσουμε με απώτερο σκοπό να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο χώρο της τεχνολογίας στο μέλλον», δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Ματίνα Χατζηπαύλου, Διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Microsoft Ελλάς.