Gizelis Robotics: Η ολοκληρωμένη ρομποτική εγκατάσταση που «λύνει τα χέρια» της ελβετικής Marvinpac

Gizelis Robotics: Η ολοκληρωμένη ρομποτική εγκατάσταση που «λύνει τα χέρια» της ελβετικής Marvinpac
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Το solution study της ελβετικής βιομηχανίας Marvinpac και της άμεσης ανάγκης της για μια καινοτόµα ολοκληρωµένη ροµποτική λύση παλετοποίησης.

Η Gizelis Robotics είναι μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, η οποία παρέχει σήμερα τόσο μοναδικές και κατ’ απαίτηση ρομποτικές λύσεις, όσο και συνδυαστικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην ελληνική βιομηχανία και στις αγορές του εξωτερικού.  Έχει διακριθεί – μέσω της πλατφόρμας της αυστριακής εταιρίας StartUs Insights, η οποία καλύπτει πάνω από 1.000.000 νεοσύστατες και αναδυόμενες εταιρίες– ως μια από τις πέντε πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρίες ρομποτικής στον κόσμο ανάμεσα σε 589 ανερχόμενες καινοτόμες επιχειρήσεις στον τομέα της ρομποτικής.

Η Gizelis Robotics έχει σχεδιάσει και εφαρμόσει τις πλέον σύγχρονες ρομποτικές λύσεις για τους τομείς της παλετοποίησης και συσκευασίας, που απευθύνονται στην ελληνική, αλλά και διεθνή αγορά. Στόχος είναι η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων Συστημάτων Αυτοματοποίησης, που ενισχύουν την παραγωγικότητα, και παράλληλα διασφαλίζουν την ποιότητα, την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα της σύγχρονης βιομηχανίας, στις συνεχείς αλλαγές της αγοράς και στις ανάγκες των πελατών.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά case studies είναι αυτό της συνεργασίας με την ελβετική εταιρεία MARVINPAC, που αφορά στην παροχή της ολοκληρωμένης ρομποτικής λύσης παλετοποίησης, Cobot Standard Plus.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η MARVINPAC λόγω της αυξανόµενης ζήτησης των προϊόντων της ζήτησε από την Gizelis Robotics µια καινοτόµα ολοκληρωµένη ροµποτική λύση παλετοποίησης, η οποία να ικανοποιεί τα εξής:

  • Μικρό χωροταξικό αποτύπωµα, χωρίς την χρήση προστατευτικού φράχτη.
  • Ολοκληρωµένη λύση µε δυνατότητα µετακίνησης σε διαφορετικά σηµεία του εργοστασίου.
  • Ύψος παλετοποίησης 2 µέτρα.
  • Εύκολος χειρισµός του συστήµατος.
  • Ευελιξία στην επιλογή διαφορετικών διαστάσεων παλετών.
  • Ευελιξία στην επιλογή διαφορετικών pattern παλετών.
  • Βελτιστοποίηση των συνθηκών εργασίας µε απαλλαγή των εργαζοµένων από την βαριά εργασία.

Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Η ΛΥΣΗ

Η λύση που πρότεινε η Gizelis Robotics αφορά σε ένα ολοκληρωµένο ροµποτικό σύστηµα παλετοποίησης, το Cobot Standard Plus εξοπλισµένο µε έναν συνεργατικό ροµποτικό βραχίονα της εταιρίας Yaskawa και συγκεκριµένα τον βραχίονα HC20DT. Ένας συνεργατικός βιοµηχανικός ροµποτικός βραχίονας έξι βαθµών ελευθερίας ειδικός για εφαρµογές όπου υπάρχει ανάγκη κίνησης και συνεργασίας ανθρώπων και ροµπότ.

Ποια είναι η εταιρεία Marvinpac

Η Marvinpac δραστηριοποιείται επιτυχώς από το 1999 στον κλάδο της παραγωγής λύσεων συσκευασίας για προϊόντα οµορφιάς και ζεστών ροφηµάτων. Η Ελβετική εταιρία αποτελεί παγκόσµιο πρότυπο ποιότητας. Στην Marvinpac τηρούνται αυστηρά όλα τα Standards και οι παράµετροι που διασφαλίζουν την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας τελικού προϊόντος, µε αποτέλεσµα την αναγνώριση της εταιρείας ως κορυφαίας στο χώρο της. H εταιρεία είναι σε συνεχή αναζήτηση καινοτόµων τεχνολογικά λύσεων για την βελτιστοποίηση της ποιότητας.

Ένας συνεργατικός βιοµηχανικός ροµποτικός βραχίονας έξι βαθµών ελευθερίας ειδικός για εφαρµογές που υπάρχει ανάγκη κίνησης και συνεργασίας ανθρώπων και ροµπότ. Ο σχεδιασµός του έχει γνώµονα την ασφάλεια των εργαζοµένων µε ειδικές αρθρώσεις που δεν επιτρέπουν τον τραυµατισµό των εργαζοµένων που συνεργάζονται µε τον βραχίονα. Στο εξοπλισµό του συγκεκριµένου βραχίονα υπάρχει και ένας εσωτερικός ιστός αισθητηρίων που δίνει την δυνατότητα της ακαριαίας παύσης λειτουργίας σε περίπτωση επαφής µε άνθρωπο η κάποιο αντικείµενο.

Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Στον επιπλέον εξοπλισμό της συγκεκριμένης λύσης περιλαμβάνονται:

  • Ειδικό σύστηµα ανίχνευσης κίνησης εργαζοµένων στον φάκελο εργασίας του ροµπότ και προσαρµογή της ταχύτητας του ροµπότ σύµφωνα µε τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας
  • Αρπάγη κενού µε δυνατότητα ανύψωσης ταυτόχρονα έως και τριών κιβωτίων