Γκάγκα: Γιατί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν είναι επικίνδυνο

Γκάγκα: Γιατί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν είναι επικίνδυνο
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμολογικής Εταιρείας Μίνα Γκάγκα μιλάει στην συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε.), στην Αίγλη Ζαππείου με αφορμή την ανακοίνωση της συνεργασίας της Ε.Π.Ε., ως Θεσμικός Εταίρος, με το Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Είναι πάρα πολύ λογικό να υπάρχει υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς, είναι λογικό για την ασφάλεια ασθενών και υγειονομικών» τόνισε σήμερα η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Σωτηρία.

«Το εμβόλιο δεν έχει ζώντα ιό, δεν επηρεάζει το ανοσολογικό υπόβαθρο του ανθρώπου, είναι ελάχιστες  οι περιπτώσεις που δεν μπορεί κανείς να κάνει το εμβόλιο» εξήγησε στον ΣΚΑΪ η κ. Γκάγκα. «Μετά από 5,5 δισεκ. δόσεις δεν χρειάζεται ερμηνεία τι έχουν δώσει τα εμβόλια στην ανθρωπότητα όλα αυτά τα χρόνια» υπογράμμισε. 

«Υπάρχουν άνθρωποι, παρά τη φροντίδα, που δεν πάνε καλά, αυτό μας φοβίζει και μας στενοχωρεί» δήλωσε η Μίνα Γκάγκα. 

Ερωτηθείσα για το άμεσο μέλλον ανέφερε ότι «με φοβίζει πάρα πολύ το πώς θα είναι τα νοσοκομεία σε Αθήνα και της περιφέρειας και πώς θα είναι η ζωή για όλους, πρέπει να περιορίσουμε τη μετάδοση, για να γυρίσουμε στη φυσιολογική ζωή με εμβολιασμούς και τήρηση των μέτρων προφύλαξης». 

«Είμαστε συνεχώς γεμάτοι, είμαστε το μεγαλύτερο βέβαια νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα, με το που αδειάζει ένα κρεβάτι ταυτοποιείται και έρχεται άλλος ασθενής. Η πίεση και οι εισαγωγές είναι καθημερινές. Πάνω από 300 κρεβάτια έχουμε και 84 κρεβάτια είναι μονάδες» ανέφερε. 

Οι πανελλαδικές νοσηλείες, συνέχισε η κ. Γκάγκα, έχουν αυξηθεί κατά 25% μέσα σε 2 εβδομάδες. «Εμείς εδώ και σε 1 μήνα περίπου είμαστε συνεχώς γεμάτοι.  Αλλά νοσοκομεία πιθανόν πρέπει να ανοίξουν χρειάζονται καινούργια τμήματα, εμείς γυρίσαμε το νοσοκομείο σε λειτουργία COVID εδώ και 1,5 μήνα περίπου». 

Μιλώντας για το προφίλ ασθενών από COVID διευκρίνισε ότι κάποιοι επέστρεψαν από διακοπές, κάποιοι ήταν στην Αθήνα και κόλλησαν από άλλους που γύρισαν από διακοπές… «Είναι ελάχιστοι οι εμβολιασμένοι ασθενείς που βρίσκονται στις μονάδες 20 με 30 στο σύνολο 340 με 360 ασθενών. Πολλοί από τους ασθενείς που είναι σε μονάδες ή καταλήγουν έχουν υποκείμενα». 

Έχουμε, πρόσθεσε η κ. Γκάγκα, πολλούς μεγάλους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο, αλλά έχουμε και 2 νεαρά άτομα τους έχουμε βάλει σήμερα χωρίς άλλα προβλήματα στο νοσοκομείο.