Γκέιτς: Η Covid θα εξελιχθεί από πανδημία σε ενδημική ίωση

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όταν η Όμικρον διαδοθεί ευρέως, τότε μπορεί να δούμε πολύ λιγότερα κρούσματα, αναφέρει ο Mπιλ Γκέιτς.

H παραλλαγή Όμικρον μπορεί να επιφέρει μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού ενώ ασθένεια μπορεί να εξελιχθεί από μια πανδημία σε ενδημική ίωση, ανέφερε, εν ολίγοις, σε ανάρτησή του στο Twitter o ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς σε συζήτηση στο Twitter με την καθηγήτρια Ντέβι Σρίνταρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. 

«Μια πιο μεταδοτική παραλλαγή δεν είναι πιθανή, αλλά έχουμε εκπλαγεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Η Ομικρον θα φέρει φυσική ανοσία τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά», γράφει. Προσθέτει ότι ίσως χρειαστούν ετήσιοι εμβολιασμοί.

«Καθώς οι χώρες βιώνουν τα κύματα της Όμικρον, τα συστήματα υγείας τους αναμένεται να πιεστούν. Οι περισσότεροι από αυτούς που θα νοσήσουν σοβαρά θα είναι μη εμβολιασμένοι. Όταν η Όμικρον διαδοθεί ευρέως, τότε μπορεί να δούμε πολύ λιγότερα κρούσματα. Αυτός είναι ο λόγος που η νόσος Covid-19 μπορεί να αντιμετωπιστεί περισσότερο σαν την εποχική γρίπη».

Επαναλαμβάνει επίσης ότι «θα υπάρξουν μελλοντικές επιδημίες από άλλα είδη, επομένως πρέπει να επενδύσουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι».