«Γκέτσε, θεέ του ποδοσφαίρου!»

«Γκέτσε, θεέ του ποδοσφαίρου!»

O γερμανικός τύπος αποθεώνει τον νέο ήρωα του ποδοσφαίρου της χώρας. 

Πανηγυρικό είναι το κλίμα, όπως είναι φυσικό, στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των γερμανικών εφημερίδων για την κατάκτηση του 4ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά την επικράτηση με 1-0 επί της Αργεντινής.

«Λυτρωτής Γκέτσε – Η Γερμανία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια», γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung και συμπληρώνει: «Ο Μάριο Γκέτσε που είχε μπει ως αλλαγή κρίνει έναν δυνατό τελικό απέναντι στην Αργεντινή με ένα γκολ στην παράταση (…) Για πρώτη φορά μία ευρωπαϊκή ομάδα κατακτά ένα τουρνουά στη Νότια Αμερική».

Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης επισημαίνει ότι η γερμανική ομάδα «τα βρήκε σκούρα» για μεγάλο διάστημα απέναντι σε μία Αργεντινή, που παρουσιάστηκε «πολύ δυνατότερη από ό,τι περίμεναν πολλοί».

«Γκέτσε, θεέ του ποδοσφαίρου! Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές» γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Bild, που αποθεώνει τον άσσο της Μπάγερν Μονάχου.

«Παγκόσμιοι πρωταθλητές! Το ονειρικό γκολ του Γκέτσε κρίνει ένα θρίλερ για γερά νεύρα», σημειώνει στην ιστοσελίδα του το αθλητικό περιοδικό Kicker. «Έγινε πραγματικότητα: μετά από 120 έντονα, μαχητικά και όχι πάντα υψηλού επιπέδου λεπτά απέναντι στους σκληρούς Αργεντινούς, η Γερμανία είναι για τέταρτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια (…) Στη γερμανική φανέλα θα αστράφτουν στο μέλλον τέσσερα αστέρια, ο Γιόαχιμ Λεβ περνά οριστικά στην ποδοσφαιρική ιστορία ως προπονητής που κατέκτησε παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Για «δραματική νίκη εναντίον της Αργεντινής» κάνει λόγο το Spiegel Online και συμπληρώνει: «Ναιιιιιι! Ο τίτλος είναι εδώ! Η Γερμανία γίνεται μετά το 1954, το 1974 και το 1990 για τέταρτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια ποδοσφαίρου».

Σε εξίσου πανηγυρικό τόνο και το περιοδικό Focus: «Η Γερμανία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ο Μάριο Γκέτσε μας εκτοξεύει στο τέταρτο αστέρι».

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε ακόμη: 

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στέφθηκε η Γερμανία

Η selfie της Μέρκελ στα αποδυτήρια της Εθνικής Γερμανίας

Ξανά εμετό ο Μέσι