Γκρούεφσκι: «Η Ελλάδα εκμεταλλεύεται την κρίση για να μη βρεθεί λύση»

Γκρούεφσκι: «Η Ελλάδα εκμεταλλεύεται την κρίση για να μη βρεθεί λύση»

«Η οικονομική κρίση βολεύει τον νότιο γείτονα μας, καθώς τη χρησιμοποιεί, ώστε να μην επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας». 

Επίθεση στην Ελλάδα έκανε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι , ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η χώρα μας εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται για να μην επιλύσει το ζήτημα της ονομασίας.

«Η οικονομική κρίση βολεύει τον νότιο γείτονα μας, καθώς τη χρησιμοποιεί, ώστε να μην επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας» είπε συγκεκριμένα ο Ν. Γκρούεφσκι χθες το βράδυ, σε ομιλία του στην πόλη Στιπ. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησής του να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και όπως υποστήριξε, κατά την περίοδο 2007-2009, εκπλήρωσε όλες τις προϋποθέσεις προς την κατεύθυνση αυτή και πέρασε σχετικούς νόμους, που απαιτούνται από την ΕΕ.

«Επιδείξαμε μεγάλη διάθεση, ώστε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό το πώς θα επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος. Θα παλέψουμε για την επίλυση του προβλήματος αυτού, χωρίς να ξεπουλήσουμε τα εθνικά συμφέροντα μας και πάντοτε με τα μάτια ανοιχτά. Στο τέλος, ο λαός θα είναι αυτός που θα αποφασίσει (σσ διεξαγωγή δημοψηφίσματος)» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.