GLOBALSAT: Επιχειρηματικό μέλλον με εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες και λύσεις

GLOBALSAT: Επιχειρηματικό μέλλον με εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες και λύσεις
Από κορυφαία εταιρεία διανομής και εμπορίας προϊόντων τεχνολογίας, σε ολοκληρωμένο πάροχο τεχνολογικών λύσεων.

Ο όμιλος εταιρειών Globalsat-Teleunicom αποτελεί τα τελευταία χρόνια ηγέτη στη διανομή και εμπορία προϊόντων τεχνολογίας, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, οικιακών συσκευών και μικροσυσκευών. Ταυτόχρονα, την τελευταία 5ετία έχει αναπτύξει και συνεχίζει να εξελίσσει ολοκληρωμένες επαγγελματικές λύσεις, με βάση την τεχνολογία και σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους εταιρικούς του πελάτες να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προκύπτουν στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η επιτυχημένη πορεία της Globalsat στο χώρο της τεχνολογίας για περισσότερα από 20 χρόνια την έχει καταστήσει «εταιρεία πρότυπο». Με ένα διαφοροποιημένο και συνεχώς εξελισσόμενο portfolio προϊόντων και υπηρεσιών και ολιστικές λύσεις, έχει κερδίσει την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη κορυφαίων οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Με ταυτότητα ελληνική και DNA προσανατολισμένο στην τεχνολογία, η Globalsat συνδυάζει την ισχυρή τεχνογνωσία με την οικονομική ευρωστία και την επιχειρηματική σκέψη, κερδίζοντας την καταξίωσή της στην ελληνική αγορά.

FULL OF TECH SENSES

Η Globalsat, παρέχει ένα ολοκληρωμένο πορτφόλιο προϊόντων και υπηρεσιών για κάθε σύγχρονη επιχείρηση που μετασχηματίζεται ψηφιακά και ενεργειακά και επιδιώκει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της. Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που ο ψηφιακός κόσμος συναντάται με τον πραγματικό και οι καταναλωτές επιλέγουν εταιρείες με βάση τις ψηφιακές ευκολίες που παρέχουν αλλά και την ευαισθητοποίησή τους γύρω από θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η Globalsat δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της να μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά. Μέσω της μακροχρόνιας συνεργασίας της με τον κολοσσό τεχνολογίας Samsung, ως αποκλειστικός διανομέας, προσφέρει λύσεις ψηφιακής σήμανσης τελευταίας τεχνολογίας, επαγγελματικές οθόνες και προτάσεις διαχείρισης συσκευών μέσω της πλατφόρμας KNOΧ. Επιπρόσθετα ως επίσημος εμπορικός της αντιπρόσωπος της Blink Charging Hellas, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις προμήθειας, διαχείρισης και διασύνδεσης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε σημείου.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ GLOBALSAT

Ο πυλώνας της πράσινης μετάβασης των επιχειρήσεων στην Ελλάδα αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Globalsat και στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία προσφέρει ένα πλήρες φάσμα εξειδικευμένων λύσεων που περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση, τη μελέτη και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ιδιοκατανάλωσης στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων, με σκοπό την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Επιπλέον μέσω των λύσεων ΙοΤ Smart Metering δίνεται η δυνατότητα στην επιχείρηση να παρακολουθεί και να ελέγχει την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και του νερού, απομακρυσμένα και σε πραγματικό χρόνο, να δημιουργεί αναφορές και να επιτυγχάνει ακόμα μεγαλύτερες εξοικονομήσεις, καθώς και μείωση του λειτουργικού κόστους και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η GLOBALSAT σε 20 λέξεις: Ταυτότητα ελληνική, DNA προσανατολισμένο στις νέες τεχνολογίες και επιχειρηματική σκέψη που τη διακρίνει το θάρρος, η δέσμευση και η αποφασιστικότητα.

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Εκτός από τις επιχειρησιακές λύσεις που παρέχει  σε εταιρικούς πελάτες όλων των κλάδων, η Globalsat έχει καθιερωθεί ως ένας οργανισμός άμεσα συνδεδεμένος με κορυφαία brands. Η εταιρεία πρωταγωνιστεί στην ελληνική και κυπριακή αγορά, δημιουργώντας ένα από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα δίκτυα συνεργασίας με όλη τη retail αγορά τεχνολογίας, καθώς και με όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Κορυφαία διεθνή brands, όπως η Samsung, η Huawei, η TCL, η Lenovo και η Sencor αποτελούν σταθερούς συνεργάτες της. Επιπλέον, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και το εκτενές δίκτυό της σε παγκόσμιο επίπεδο, η Globalsat έχει δημιουργήσει τρία υψηλής ποιότητας private label brands αξεσουάρ τεχνολογίας (Vivid, Cosy, Redshield), για λογαριασμό πελατών της στην ελληνική αγορά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ RETAIL FOOD

Ο Ομίλος εταιρειών Globalsat-Teleunicom, πρόσφατα δημιούργησε τη θυγατρική Retail and more, η οποία σε συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία Carrefour επαναλειτουργούν το δίκτυο των καταστημάτων λιανικής του ομίλου στην Ελλάδα. Η Retail and more εντοπίζοντας μια νέα επιχειρηματική ανάγκη αλλά και προοπτική, εντός λίγων μηνών κατάφερε να εγκαινιάσει 13 πλήρως λειτουργικά καταστήματα Carrefour στην Ελλάδα. Τα καταστήματα αυτά, όπως και τα υπόλοιπα που έχουν ήδη δρομολογηθεί, στοχεύουν στην κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών κάθε τοπικής αγοράς. Καταστήματα όπως τα Carrefour Flash 10/10, Carrefour Market, Carrefour Bio, Carrefour Express και SUPECO συμπεριλαμβάνονται στη νέα γενιά σημείων λιανικής πώλησης τροφίμων που σύντομα θα κατέχουν μεγάλο ποσοστό της ελληνικής αγοράς.

Η GLOBALSAT ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ

Ο Όμιλος, καθώς εισέρχεται στην τρίτη δεκαετία λειτουργίας του, αξιοποιώντας την εμπειρία και τη δύναμη που κατέχει στις υπηρεσίες διανομής, το ισχυρό και συνεχώς αναπτυσσόμενο πελατολόγιο του στην αγορά του retail και της τεχνολογίας, στοχεύει στο μετασχηματισμό του σε έναν πλήρη και ολοκληρωμένο πάροχο επιχειρησιακών λύσεων όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά. Οι πυλώνες ανάπτυξης του επιχειρηματικού πλάνου του Ομίλου εστιάζουν στην περαιτέρω διεύρυνση των λύσεων για συστήματα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, την ανάπτυξη λύσεων ΙοΤ για την παρακολούθηση της συνολικής κατανάλωσης μέσω των συστημάτων Smart Metering και την καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης. Επιπλέον, παραμένει σταθερά στις προτεραιότητες του Ομίλου η ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στη διανομή προϊόντων, βασισμένες σε ψηφιακές πλατφόρμες, οι ολοκληρωμένες ΙοΤ λύσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εταιρειών, που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να εκσυγχρονίσουν τις λειτουργίες τους και τέλος η επέκταση σε νέες αγορές, προσφέροντας το σύνολο των υπηρεσιών που ο Όμιλος περιλαμβάνει στο portfolio του.

**Το κείμενο δημοσιεύεται στο περιοδικό Fortune Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί στις 23/12.