Γνωρίστε τους άνδρες που φορούν τσάντες με …υπερηφάνεια!

Γνωρίστε τους άνδρες που φορούν τσάντες με …υπερηφάνεια!

Οι ανδρικές τσάντες έχουν γίνει της μόδας και η χρήση τους βρίσκεται σε άνοδο. Κυκλοφορούν τσάντες γούνινες, υφασμάτινες και σε όλα τα σχήματα.

 

της Κολίν Κέιν

Οι τσάντες που προορίζονται για άνδρες αποτελούν σχεδόν το ένα πέμπτο της αγοράς τσαντών πολυτελείας, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς Euromonitor και η χρήση τους αυξάνεται. Η αξία της αγοράς των τσαντών αυτών προβλέπεται να ανέλθει στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2018.

Η Ralph Lauren κυκλοφορεί ένα χαρτοφύλακα αξίας 22 χιλιάδων δολαρίων από δέρμα αλιγάτορα. Η Louis Vuitton πωλεί ένα υφασμάτινο σακίδιο αξίας 2.780 δολαρίων με τυπωμένο το μονόγραμμα της εταιρείας στην όψη, ενώ ακόμα ακριβότερα σακίδια διατίθενται από την Valentino (3.695 δολάρια) και τη Fendi (5.000 δολάρια). Υπάρχουν επίσης τσαντάκια, χαρτοφύλακες ακόμη και μια έκδοση αξίας 300 δολαρίων της πιο υποτιμημένης μορφής κρεμαστής τσάντας – «μπανάνας» – που πωλείται από την WANT Les Essentiels de la Vie.

Μερικές ανδρικές τσάντες ξεφεύγουν αρκετά από τις κλασικές τσάντες σε καφέ ή μαύρο δέρμα. Υπάρχουν τσάντες σε έντονα χρώματα, με σχέδια, τσάντες με γούνινη διακόσμηση, τσάντες σε σχήμα σαν ένα γιγάντιο γάντι από τη Moschino και σε σχήμα φάλαινας από την Thom Browne.

Προφανώς, αυτοί δεν είναι οι παραδοσιακοί χαρτοφύλακες που χρησιμοποιούσε ο μπαμπάς σας  – συνήθως εξυπηρετούν πολλαπλούς σκοπούς καθώς οι χρήστες τους μετακινούνται, εργάζονται, εκτελούν τις απογευματινές τους δραστηριότητές. Μερικοί χαρτοφύλακες μπορούν επίσης να εξυπηρετήσουν το χρήστη για διανυκτερεύσεις.

Παρά τον πειρασμό να τις αποκαλέσει κανείς τσάντες, δεν είναι μόνο για τις γυναίκες. Χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν τα απαραίτητα: πορτοφόλι, κινητά / tablet, φορτιστή έγγραφα, βιβλία ή περιοδικά, κλειδιά, κέρματα ή οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα.

Κάποιες φορές, μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιους άνδρες να πάρουν την απόφαση. Πριν αγοράσει τη δικιά του από ένα κατάστημα outlet, ο επαγγελματίας Ντέιβιντ Χλάβακ από τη Μινεάπολη λέει, «Εδώ και χρόνια ήθελα μια ανδρική τσάντα. Θα ομολογήσω ότι ήμουν ανήσυχος λίγο για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι και σίγουρα υπάρχει ένα στίγμα που συνδέεται με τις ανδρικές τσάντες (αποκαλώ τη δικιά μου ‘πορτοφόλι’ ή ‘ανδρικό πορτοφόλι’). Αλλά ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι είμαι 43 ετών και πέρα από την βελτίωση της επαγγελματικής μου εμφάνισης, δεν με νοιάζει και πολύ τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι ή τι αξεσουάρ θα χρησιμοποιώ. Αυτό ήταν ίσως το πιο δύσκολο πράγμα για μένα – να βάλω στην άκρη το στίγμα».

Άλλοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα που κρατούν τσάντα, όπως ο σχεδιαστής Τακ Χάου, του οποίου οι αγαπημένες μάρκες είναι η Prada και η Bottega Veneta, και ο οποίος λέει ότι θα πλήρωνε μέχρι και 3.000 δολάρια για μια τσάντα. «Δεν είμαι σίγουρος γιατί υπάρχει προκατάληψη σχετικά με τους άνδρες που χρησιμοποιούν τσάντα. Είναι πρακτική, κρατά την καθημερινή ζωή οργανωμένη και είναι σίγουρα βολικό να έχουμε σημαντικά πράγματα μαζί μας ανά πάσα στιγμή».

Για πολύ κόσμο, η χρήση ανδρικής τσάντας έχει καθιερωθεί εδώ και αρκετό καιρό, απλά παλαιότερα δεν υπήρχαν τόσα πολυτελή μοντέλα στην αγορά. Ο Κρίστοφερ Ντέιβις, διευθυντής σχέσεων με ΜΜΕ από την Ουάσιγκτον, κουβαλά μαζί του ένα τσαντάκι Billykirk αξίας 400 δολαρίων από καφέ κερωμένο δέρμα (εμπνευσμένο από τους χαρτοφύλακες και τις ιατρικές τσάντες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη), αλλά λέει ότι θα πλήρωνε μέχρι και 1.000 δολάρια για μια τσάντα. «Δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς την τσάντα μου. Όταν συναντώ κάποιον που δεν χρησιμοποιεί τσάντα, τον ρωτώ πάντα, ‘Πού βάζεις τα πράγματά σου;’».