Γνωστή αλυσίδα super market βάζει ταμεία «χαλαρής» εξυπηρέτησης για τους λιγότερο βιαστικούς

Γνωστή αλυσίδα super market βάζει ταμεία «χαλαρής» εξυπηρέτησης για τους λιγότερο βιαστικούς

Ειδικά ταμεία για τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες, εκείνους που πάσχουν από κινητικά προβλήματα ή άγχος. 

Αλήθεια, πόσες φορές ενοχληθήκατε στο σουπερ μάρκετ από κάποιον που στέκεται πίσω σας στην ουρά του ταμείου, επειδή ξεφυσά, κουνά νευρικά το πόδι του, κοιτάζει επιδεικτικά το ρολόι του προκαλώντας στρες σε όλους γύρω του; Αντιστοίχως, πόσες φορές, έχετε εκνευριστεί διότι βιάζεστε αλλά κάποιος καταναλωτής μπροστά σας βάζει «αργά και βασανιστικά» τα προϊόντα στις σακούλες;

Αυτές τις ανάγκες κατέγραψαν οι υπεύθυνοι πασίγνωστης αλυσίδας super market της Μεγάλης Βρετανίας, Tesco, και εισήγαγαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργίας ταμείων «χαλαρής» εξυπηρέτησης για όσους επιθυμούν να έχουν περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν τις αγορές τους.

Όπως γράφει και η σχετική επιγραφή στα ταμεία «Αισθανθείτε άνετα να πάρετε όσο χρόνο χρειάζεστεε για την έξοδό σας. Παρακαλώ έχετε υπόψη ότι ίσως χρειαστεί να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή σας».

Πιο συγκεκριμένα, σε κάποια καταστήματα της Σκωτίας, ξεκίνησαν να λειτουργούν τα «relaxed line» ταμεία ώστε να εξυπηρετούν καταναλωτές όπως αυτούς μεγαλύτερης ηλικίας και εκείνους που πάσχουν από νόσους όπως  το Αλτσχάιμερ, έχουν κινητικά προβλήματα ή κρίσεις άγχους, για τους γονείς που πηγαίνουν στο σουπερ-μαρκετ μαζί με τα παιδιά τους (οπότε η διαδικασία έχει τις απαραίτητες καθυστερήσεις) και για τους αγοραστές απλώς  δεν θέλουν να πιέζονται για να προχωρήσει γρήγορα η ουρά.

Οι υπάλληλοι των καταστημάτων, που τρέχουν το πρόγραμμα μαζί με τον οργανισμό «Alzheimer Scotland», λαμβάνουν πολύ θετικά πρώτα σχόλια από τους πελάτες τους και μάλιστα σημειώνουν ότι «πρόκεται για μια πολύ απλή κίνηση που ίσως κάνει τη μεγάλη διαφορά».