«Go Greek» στο Beverly Hills

«Go Greek» στο Beverly Hills

Το ελληνικό γιαούρτι που φτάνει από την Αθήνα στην καρδιά της Καλιφόρνια!

Μπορεί η κατανάλωση γιαουρτιού να καταγράφει πτώση στη χώρα μας και τα αποτελέσματα να είναι επιζήμια για τις μεγαλύτερες ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, εξακολουθεί ωστόσο να αυξάνει σταδιακά τη δημοτικότητά του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Οι Αμερικανοί τρελαίνονται στο άκουσμα του greek yoghurt και συρρέουν σε σούπερ μάρκετ ή καταστήματα για να το προμηθευτούν. Την ίδια ώρα, μεγάλες Αμερικάνικες αλυσίδες παγωμένου γλυκίσματος και γιαουρτιού κάνουν θραύση και επεξεργάζονται νέους συνδυασμούς για να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές.

Σίγουρα η αμερικανική φιλοσοφία του γιαουρτιού είναι βασισμένη στα ελληνικά πρότυπα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με την ελληνική παραγωγή. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει το «Go Greek» μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση που άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2013 το πρώτο της μαγαζί στην καρδιά του Beverly Hills. Σε αντίθεση με το ελληνικό γιαούρτι που βρίσκουμε στις ΗΠΑ και το οποίο είναι απομίμηση, οι ιδιοκτήτες του «Go Greek» υποστηρίζουν πως είναι οι μόνοι που πουλάνε το πραγματικό ελληνικό γιαούρτι. Το ταξίδι του γιαουρτιού ξεκινάει από την Αθήνα και όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, «πετάει» απευθείας για Λος Άντζελες και αυτό γιατί θεωρούν ότι η ποιότητα και η γεύση του παραδοσιακού ελληνικού γιαουρτιού δεν μπορεί να εντοπιστεί πουθενά στις ΗΠΑ.

1/3

Διαβάστε ακόμη: To γιαούρτι ελληνικού τύπου κατακτά τη Γερμανία

Μπαίνοντας στο κατάστημα ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα, πριν από την τελική αγορά, να δοκιμάσει γιαούρτι με 0%, 2% και 10% λιπαρά. Εννοείται, όμως, πως το γαλακτοκομικό προϊόν θέλει και παρέα. Πληθώρα φρούτων, σιροπιών, ζαχαρωτών, ξηρών καρπών και παραδοσιακών γλυκών του κουταλιού περιμένουν από τον καταναλωτή να τα επιλέξει για να συνοδεύσουν τη λευκή απόλαυση. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο site της εταιρείας δίπλα από κάθε υλικό, εκτός από την αμερικάνικη λέξη, υπάρχει και η απόδοση της λέξης στα ελληνικά. (lemon – lemoni).

Το «Go Greek» θεωρείται μοναδικό στο είδος του, καθώς είναι το μοναδικό μαγαζί που πουλάει το αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι σε πακέτο.  Είναι ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και καλεί τους καταναλωτές να κάνουν από μόνοι τους τη σύγκριση και να δουν στην πράξη τη διαφορά των γιαουρτιών μαζικής παραγωγής που κυκλοφορούν στην αγορά από εκείνα που φέρουν την ελληνική τεχνογνωσία. Πρωταρχικός στόχος του μαγαζιού είναι να ενθαρρύνει τους πελάτες να υιοθετήσουν τη μεσογειακή διατροφή και να προσπορίσουν τα οφέλη που αυτή συνεπάγεται για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι βιολογικά και πολλά από αυτά, όπως το μέλι και το ελαιόλαδο, εισάγονται κατευθείαν από την Ελλάδα.

Το προϊόν είναι σίγουρο ότι θα έχει την επιτυχία που του αξίζει. Το επιβεβαιώνουν άλλωστε και τα επίσημα στοιχεία της TCBY, βάσει των οποίων η κατανάλωση του  ελληνικού  γιαουρτιού αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 130%. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη, προκύπτει πως οι καταναλωτές βρίσκουν το ελληνικό γιαούρτι ως αρκετά ικανοποιητική και υγιεινή επιλογή. Στην πραγματικότητα, είναι 76% περισσότερο πιθανό να καταναλωθεί ως υποκατάστατο γεύματος.

Διαβάστε ακόμη: Μεγάλη Βρετανία: ΦΑΓΕ-Chobani, σημειώσατε 1