Goldman Sachs: Έρχονται σημαντικές εξελίξεις στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων

Goldman Sachs: Έρχονται σημαντικές εξελίξεις στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων
Photo:

Σημαντικές εξελίξεις στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων προανήγγειλε με συνέντευξή του στο Squawk Box του CNBC, ο David Solomon, διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs.

«Θα σημειωθούν μεγάλες αλλαγές και θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων τα επόμενα χρόνια» απάντησε στην ερώτηση για το εάν θα ασχοληθεί -για την ακρίβεια, εάν θα κάνει lobbying- με τις κανονιστικές ρυθμίσεις που συζητούνται στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.

«Πρόκειται, αν μη τι άλλο, για έναν εξελισσόμενο χώρο… Νομίζω ότι θα υπάρξει μεγάλη πρόοδος».

Παρά τα εμπόδια που θέτουν οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, η Goldman Sachs ερευνά τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να υποστηρίξει κρυπτονομίσματα για τους πελάτες της. «Σκεφτόμαστε για τα ψηφιακά νομίσματα δίνοντας μεγάλη προσοχή» είπε ο David Solomon.


Έκθεση σε εύπορους πελάτες

Έκθεση σε bitcoin αναμένεται να προσφέρει πολύ σύντομα σε πελάτες της η Goldman Sachs, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο CNBC. «Εργαζόμαστε και είμαστε πολύ κοντά στο να προσφέρουμε κατάλληλη και ασφαλή έκθεση στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων σε εύπορους πελάτες μας» ανέφερε η  Μέρι Ριτς, επικεφαλής ψηφιακών asset της αμερικανικής τράπεζας.

Οι τράπεζες της Wall Street αλλάζουν την πολιτική τους απέναντι στα κρυπτονομίσματα.

Καθώς το Bitcoin είναι πλέον άνω των 11 ετών, υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που μπορεί πραγματικά να αγοράσει κανείς, την ίδια στιγμή που η μεταβλητότητα την οποία παρουσιάζει είναι ένας μεγάλος κίνδυνος.

Πριν από τρία χρόνια, η Goldman Sachs προσέλαβε έναν trader κρυπτονομισμάτων για να προσφέρει καθοδήγηση, με στόχο την εξοικείωση των ανθρώπων της τράπεζας με την αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, καθώς και των πελατών της. Ωστόσο, στη συνέχεια, υποβάθμισε το Bitcoin ως asset.

Η Goldman Sachs σχεδιάζει να ξεκινήσει να προσφέρει έκθεση σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία το β’ τρίμηνο του 2021 ενώ εξετάζει ένα «πλήρες φάσμα» τέτοιων επενδύσεων «είτε μέσω φυσικού Bitcoin είτε μέσω παραγώγων», δήλωσε η Ριτς στο CNBC.