Γονατίζει ο κορωνοϊός τις αγορές- Πάνω από 5% οι απώλειες στο ΧΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κορωνοϊός προβληματίζει ιδιαίτερα τους αναλυτές.

Οι αναλυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά αποφεύγοντας να κάνουν οποιαδήποτε πρόβλεψη για την χρηματιστηριακή αγορά.

Ο κορωνοϊός «χτυπά» το Χρηματιστήριο

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55, υποχωρεί προς τα επίπεδα των 690 μονάδων διαμορφώνεται στις 690,46 μονάδες σημειώνοντας πτώση 5,18%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,55 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 4,14%.

Πτωτικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (-7,73%), της Alpha Bank (-7,06%), της Μυτιληναίος (-6,50%), της Viohalco (-6,40%) και της Πειραιώς (-6,35%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Πρώτων Υλών (+2,37%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-5,97%) και των Τραπεζών (-5,26%).

Ανοδικά κινούνται 6 μετοχές, 52 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κυριακούλης +9,27% και Μύλοι Σαραντόπουλος +9,09%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Καρέλιας -9,86% και Αγροτικός Οίκος Σπύρου -9,71%.

Απώλειες στις ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,7%. Ο δείκτης των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής κατέγραψε βουτιά 2,7%, και βρίσκεται σε περιοχή «bear market» (έντονα πτωτική αγορά) –που ορίζεται ως πτώση 20% από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα– καθώς η επιδημία έπληξε τη ζήτηση για ταξίδια.

Η ευρωπαϊκή εταιρία κατασκευής αεροσκαφών Airbus υποχώρησε 3,4% καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει νέες παραγγελίες τον Φεβρουάριο, σε μια ακόμα ένδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω της επιδημίας.

Οι αναλυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά αποφεύγοντας να κάνουν οποιαδήποτε πρόβλεψη για την χρηματιστηριακή αγορά.