Google και Apigee «δίνουν τα χέρια» για 625 εκατ. δολάρια

Google και Apigee «δίνουν τα χέρια» για 625 εκατ. δολάρια

Με την εξαγορά η Google έρχεται να προσθέσει στις υπηρεσίες της έναν σημαντικό παίκτη στην διαχείριση API με σημαντικό πελατολόγιο.

Την εξαγορά της Apigee έναντι 625 εκατ. δολαρίων (δηλαδή 17,40 δολάρια ανά μετοχή) ανακοίνωσε η Google προκειμένου να ενισχύσει τις υπηρεσίες της στο Cloud.

Η Diane Greene, enior vice president της Google στο κομμάτι του enterprise cloud computing έγραψε στο blog της: « Η προσθήκη των λύσεων API της Apigee στις υπηρεσίες cloud της Google θα επιταχύνει την τάση των πελατών μας για την υποστήριξη των επιχειρήσεων τους με τις ψηφιακές αλληλεπιδράσεις υψηλής ποιότητας . Η Apigee ιδρύθηκε το 2004 και παρέχει Διεπαφή Προγραμματισμού Εφαρμογών (API).

Η εταιρεία βοηθά εταιρείες να χτίσουν ψηφιακά προϊόντα με ανοιχτές API, ενώ στο πελατολόγιο τους μπορεί να βρει κανείς μερικές απ’ τις πιο σημαντικές εταιρείες παγκοσμίως όπως AT&T, Bechtel, Burberry, First Data και Live Nation. Η Diane Green, Senior VP της Google δήλωσε ότι «η προσθήκη ενός εργαλείων διαχείρισης API στις λύσεις cloud της Google θα επιταχύνει την απόφαση των πελατών της να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις τους με ψηφιακές λύσεις υψηλής ποιότητας». «Η Apigee θα το κάνει ακόμη πιο εύκολο για τις απαιτούμενες API να ενσωματωθούν και να δημοσιευτούν με επιτυχία», πρόσθεσε. Με την εξαγορά η Google έρχεται να προσθέσει στις υπηρεσίες της έναν σημαντικό παίκτη στην διαχείριση API με σημαντικό πελατολόγιο.