Google και Microsoft εναντίον Marriott

Google και Microsoft εναντίον Marriott
Photo:

Το ξενοδοχείο θέλει να σταματήσει τη χρήση Wi-Fi βρήκε όμως αντιμέτωπους τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Η Google και η Microsoft μπορεί να «κονταροχτυπιούνται» επαγγελματικά, αλλά όταν πρόκειται για το κοινό καλό, δε διστάζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Κάπως έτσι, οι δύο εταιρείες έκαναν μια συμμαχία με σκοπό να «σπάσουν» την απαγόρευση της χρήσης του προσωπικού WiFi που έχει επιβάλλει ο ξενοδοχειακός όμιλος Marriott.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων και ο σύνδεσμος American Hospitality & Lodging Association ζήτησαν το καλοκαίρι από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών να τους επιτραπεί η χρήση εξοπλισμού που θα εμποδίζει όσους διαμένουν στο ξενοδοχείο να μετατρέπουν το κινητό τους σε Wi – Fi hotspot.

Αρκετοί από τους πελάτες χρησιμοποιούν τα δικά τους data από το κινητό για να συνδέσουν τους υπολογιστές τους, αφού οι χρεώσεις στο ξενοδοχείο είναι κάτι παραπάνω από ακριβές.

Πιο αναλυτικά, οι χρεώσεις για να συνδεθεί κανείς στο ίντερνετ του ξενοδοχείου ξεκινούν από $ 14,95 την ημέρα, ενώ με 19.95 δολάρια οι επισκέπτες απολαμβάνουν «ίντερνετ υψηλής ταχύτητας», ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις και να κατεβάζουν αρχεία και βίντεο.

Στην αναφορά του προς την Ομοσπονδία σημείωσαν πως η χρήση κινητών ως Wi – Fi hotspot είναι μια «επίθεση» στο ίντερνετ που παρέχει το ξενοδοχείο μειώνοντας την ταχύτητα και επιπλέον απειλείται η ασφάλεια των υπόλοιπων πελατών (ενδεχομένως με την κλοπή δεδομένων των πιστωτικών καρτών τους ή άλλων προσωπικών πληροφοριών).

«Εάν ένα ξενοδοχείο είναι ανίσχυρο να λάβει τα μέτρα ώστε να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την αξιοπιστία του δικτύου του Wi-Fi του στους χώρους του, τόσο το ξενοδοχείο όσο και οι επισκέπτες του θα υποστούν τις συνέπειες» ανέφεραν οι υπεύθυνοι του Marriott.

Το αίτημα αυτό, έλαβε αρκετές απαντήσεις με την πλειονότητα να τονίζει πως ο στόχος του ομίλου είναι ένας: να συνεχίζουν να χρεώνουν αλόγιστα για το ίντερνετ μέσα από το Wi – Fi του ξενοδοχείου.

«Εάν ένας πελάτης πάει στο ξενοδοχείο με τη δική της συσκευή Mi – Fi και το ξενοδοχείο εμποδίσει τη σύνδεση του στο διαδίκτυο, θα τον αναγκάσει εν τέλει να αγοράσει τις υπηρεσίες Wi – Fi του ξενοδοχείου, ακόμη και αν έχει ήδη πληρώσει στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που ανήκει για τις υπηρεσίες αυτές» είναι η απάντηση της Microsoft.

Αντίστοιχα, η Google σχολιάζοντας το αίτημα δήλωσε πως με το να εμποδίσουν το personal hotspot θα είναι σαν να θίγουν το δημόσιο συμφέρον.