Google και Microsoft υπόσχονται να κάνουν τη ζωή των «πειρατών» δυσκολότερη

Google και Microsoft υπόσχονται να κάνουν τη ζωή των «πειρατών» δυσκολότερη

Πώς η εύρεση παράνομου περιεχομένου θα γίνει μια περίπλοκη διαδικασία.

Google και Microsoft αναμένεται να πάρουν δραστικά μέτρα όσον αφορά την αναπαραγωγή και το κατέβασμα παράνομου περιεχομένου, τουλάχιστον για τους χρήστες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι δύο εταιρείες συνυπέγραψαν έναν κώδικα βέλτιστων πρακτικών για τις μηχανές αναζήτησης Chrome και Bing, σύμφωνα με τον οποίο θα χτυπηθεί ακόμη περισσότερο η διαδικτυακή πειρατεία. Στη θεωρία, αυτό σημαίνει ότι οι σελίδες που περιέχουν παρανόμως αποκτηθέντα αρχεία θα σπρώχνονται χαμηλότερα στις λίστες αναζήτησης.

Η διαδικασία αυτή θα εκκινήσει έναν «υποβιβασμό των παράνομων ιστοσελίδων ο οποίος θα προκύπτει από τις αναφορές όσων διακατέχουν τα πνευματικά δικαιώματα», αναφέρει η ανακοίνωση των φορέων Alliance for IP, BPI και MPA.

Σύμφωνα με το BBC, ήδη η Google έχει κάνει βήματα προόδου όσον αφορά την προστασία από τις σελίδες με πειρατικό περιεχόμενο, και δεν προτίθεται να προβεί σε σημαντικές αλλαγές της πολιτικής της.

Οι συνομιλίες των δύο τεχνολογικών εταιρειών ξεκίνησαν με πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης, όμως το περιεχόμενο της συμφωνίας τους δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Πάντως, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το προσεχές καλοκαίρι.