Το… Google Map του Game of Thrones

Το… Google Map του Game of Thrones
Photo:

Ο κόσμος των βιβλίων του George R.R. Martin χαρτογραφήθηκε με εξαιρετική λεπτομέρεια.

Ελάχιστοι είναι όσοι δεν έχουν συγκινηθεί ακόμη από τη γοητεία του φανταστικού κόσμου της τηλεοπτικής μεταφοράς των βιβλίων του George R.R. Martin «Α Song of Ice and Fire» ή αλλιώς «The Game of Thrones».

Μυθικά πλάσματα, γενναίοι ήρωες, δολοπλοκίες και πισώπλατες μαχαιριές μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο μοναδικά τοπία, αναρίθμητα τοπωνύμια και ιστορικές ονομασίες.

Πάνω σε αυτά βασίστηκε ο χάρτης του χρήστη με το ψευδώνυμο serMountainGoat, ο οποίος αποτελεί μέχρι στιγμής την πλέον λεπτομερή μεταφορά των περιγραφών των βιβλίων σε μια μηχανή που μοιάζει πάρα πολύ με το Google Maps.

Η γη των Westeros και Essos παρουσιάζονται πλήρεις σε όλους όσους θέλουν να τις εξερευνήσουν, μέσω ενός διαδραστικού χάρτη ο οποίος είναι χωρισμένος μεταξύ «επεισοδίων» και «κεφαλαίων» ανάλογα με τα επεισόδια της σειράς που έχουν προβληθεί, ή τα σημεία των βιβλίων που έχει φτάσει ο καθένας μας, ούτως ώστε να παρακολουθήσουμε ακριβώς πού συνέβη τι, χωρίς spoilers.

Ο ίδιος ο συγγραφέας είχε δηλώσει εντυπωσιασμένος από την προσπάθεια του serMountainGoat, παρότι ανέφερε πως σε κάποια σημεία είχε μερικές αποκλίσεις από τον κόσμο που ο ίδιος φαντάστηκε και κατέγραψε. Για όσους δεν έχουν όμως τέτοιου είδους προβλήματα, μπορούν να χαζέψουν τον χάρτη εδώ: http://quartermaester.info

Διαβάστε ακόμη: Υστερία για το Game of Thrones. Έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης