Γούντι Άλεν: Θα μπορούσα να είμαι εμπνευστής του κινήματος #Metoo

Γούντι Άλεν: Θα μπορούσα να είμαι εμπνευστής του κινήματος #Metoo
epa05299806 US director Woody Allen arrives for the screening of 'Cafe Society' and the Opening Ceremony of the 69th annual Cannes Film Festival in Cannes, France, 11 May 2016. Presented out of competition, the movie opens the festival which runs from 11 to 22 May. EPA/JULIEN WARNAND

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης αισθάνεται ότι κατηγορήθηκε «άδικα» από τη θετή του κόρη, ενώ δεν έχει συμπεριφερθεί ποτέ ανάρμοστα σε συνεργάτιδά του.

Ο αμερικανός σκηνοθέτης Γούντι Άλεν εξέφρασε την υποστήριξή του στο κίνημα #Metoo και δήλωσε ότι θα μπορούσε να είναι μια αρσενική ηγερία του, κρίνοντας υποδειγματική τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε από τη Νέα Υόρκη στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal 13 της Αργεντινής, ο Άλεν τόνισε ότι είναι «καλό να εκθέτει κανείς» τους δράστες σεξουαλικών επιθέσεων, «ανθρώπους που κατηγορούνται για κακοποίηση από 20, 50 και 100 γυναίκες».

«Εγώ δεν κατηγορήθηκα παρά από μια γυναίκα, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης φύλαξης παιδιών. Η υπόθεση αποτέλεσε το αντικείμενο έρευνας και (η κατηγορία) αποδείχτηκε ψευδής. Σύρθηκα στη λάσπη με αυτούς εκεί τους ανθρώπους. Είμαι θερμός υποστηρικτής του κινήματος #Metoo», δήλωσε ο 82χρονος σκηνοθέτης.

Ο Γούντι Άλεν αναφερόταν σε κατηγορίες περί κακοποίησης σε σχέση με τη θετή του κόρη Ντίλαν Φάροου, οι οποίες μπήκαν στο αρχείο από τη δικαιοσύνη, μια υπόθεση που επανέφερε στην επιφάνεια η Ντίλαν Φάροου επαναλαμβάνοντας την κατηγορία σε συνέντευξή της τον Ιανουάριο.

Ο νεοϋορκέζος σκηνοθέτης δηλώνει εκ νέου ότι κατηγορείται «άδικα». «Νιώθω άσχημα να κατηγορούμαι για ένα φρικτό πράγμα», υποστηρίζει στη συνέντευξη.

«Θα έπρεπε να ήμουν ένας πρωταγωνιστής του κινήματος #Metoo. Δούλεψα στον κινηματογράφο επί 50 χρόνια, δούλεψα με εκατοντάδες ηθοποιούς, ούτε μία δεν υπαινίχτηκε το παραμικρό για ανάρμοστη συμπεριφορά».

Ο Άλεν τονίζει, επίσης, όσον αφορά τα γυρίσματα των ταινιών του, ότι οι γυναίκες που εργάζονται πίσω από τις κάμερες πληρώνονται όσο και οι άνδρες.

Η Ντίλαν Φάροου κατηγορεί τον Γούντι ‘Αλεν ότι την κακοποίησε σεξουαλικά τον Αύγουστο του 1992, όταν ήταν 7 ετών. Οι διώξεις σε βάρος του σκηνοθέτη εγκαταλείφτηκαν έπειτα από δύο χωριστές έρευνες που διενεργήθηκαν τότε και διήρκησαν μήνες.