«Γροθιά στο στομάχι» χαρακτηρίζει ο James Cameron την καταστροφή του Titan

«Γροθιά στο στομάχι» χαρακτηρίζει ο James Cameron την καταστροφή του Titan
Shinkai 6500 is lifted from the mother ship off the coast of Suruga Bay at about 50 km southeast of Omaezaki City in Shizuoka Prefecture on March 10, 2021. Three crew members were carried by Shinkai 6500 to dive to the seabed at a depth of 3,500 meters. The Shinkai 6500 is a crewed research submersible that can dive up to a depth of 6,500 metres (21,300 ft). The Shinkai 6500 is owned and run by the Japan Agency for Marine-Earth Science and Technology (JAMSTEC) . Two pilots and one researcher operate within a 73.5 mm-thick (2.89 in) titanium pressure hull with an internal diameter of 2.0 metres (6 ft 7 in). ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Ichiro Ohara / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP) Photo: AFP
«Που δείχνει γιατί τα τουριστικά υποβρύχια πρέπει να ρυθμίζονται».

Ο σκηνοθέτης ταινιών και εξερευνητής βαθέων υδάτων James Cameron δήλωσε ότι η μοιραία διάλυση του υποβρύχιου σκάφους Titan θα πρέπει να οδηγήσει σε κανονισμούς για τα σκάφη που μεταφέρουν επιβάτες στα βάθη των ωκεανών, όπως ακριβώς η καταστροφή του Τιτανικού οδήγησε σε νέους κανόνες ναυτικής ασφάλειας πριν από έναν αιώνα.

Ο Cameron, ο οποίος σκηνοθέτησε μια ταινία blockbuster για το ναυάγιο και έχει ταξιδέψει στην περιοχή 33 φορές, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Οτάβα την Τρίτη ότι οι κανόνες θα πρέπει να αφορούν τουριστικά σκάφη και όχι επιστημονικές ή ατομικές αποστολές. Τόνισε ότι η κοινότητα της εξερεύνησης των βαθέων ωκεανών έχει επί μισό αιώνα ένα τέλειο ιστορικό ασφάλειας.

«Κανένα θανατηφόρο περιστατικό, κανένα ατύχημα, κανένας θάνατος, καμία έκρηξη μέχρι σήμερα», είπε.

«Πρόκειται για μια ακραία εξαίρεση ενός σημείου δεδομένων που, κατά μία έννοια, αποδεικνύει τον κανόνα. Και ο κανόνας είναι ότι είμαστε ασφαλείς εδώ και μισό αιώνα». Ο Cameron έκανε τα σχόλια αυτά ενώ στεκόταν μπροστά από ένα πειραματικό υποβρύχιο χρώματος λαχανί, το οποίο οδήγησε στο βαθύτερο σημείο του ωκεανού το 2012. Το σκάφος, το Deepsea Challenger, βρίσκεται στην Οτάβα για την καλοκαιρινή έκθεση της Βασιλικής Καναδικής Γεωγραφικής Εταιρείας, με τίτλο «Πίεση: Ο James Cameron στην Άβυσσο».

Η καταστροφή του Τιτανικού οδήγησε στην καθιέρωση μιας διεθνούς σύμβασης για την ασφάλεια που διέπει ακόμη και σήμερα τα εμπορικά πλοία, απαιτώντας από αυτά να διαθέτουν επαρκείς σωσίβιες λέμβους και να σχεδιάζουν τα ταξίδια για να αποφεύγουν κινδύνους όπως τα παγόβουνα.

Ο Καναδός σκηνοθέτης δήλωσε ότι είναι δύσκολο να καθοριστεί ποιος θα πρέπει να ηγηθεί των νέων κανονισμών, επειδή καμία κυβέρνηση ή αρχή δεν ελέγχει τα διεθνή ύδατα όπου πραγματοποιούνται πολλά υποβρύχια ταξίδια. Ενδεχομένως, κάθε κυβέρνηση όπου δραστηριοποιούνται υποβρύχια θα πρέπει να περάσει τους δικούς της κανόνες.

Ο Cameron είχε επικρίνει την OceanGate και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Stockton Rush – ο οποίος ήταν μεταξύ των νεκρών όταν το Titan διαλύθηκε τον περασμένο μήνα – επειδή αγνόησαν τις εκκλήσεις των εμπειρογνωμόνων να πιστοποιήσει το σκάφος ένας τρίτος οργανισμός ναυτικής ασφάλειας. Ο Rush είχε απορρίψει τη διαδικασία ως εμπόδιο στην καινοτομία.

Το Deepsea Challenger του σκηνοθέτη δεν είχε επίσης πιστοποιηθεί, αλλά ο Cameron ήταν μόνος του στον στενόχωρο θάλαμο. Έχει επίσης επικρίνει τη χρήση του κύτους από ανθρακονήματα από την OceanGate, λέγοντας ότι αυτό θα έπρεπε να είναι κατασκευασμένο από υλικά όπως ο χάλυβας, το τιτάνιο, το κεραμικό ή το ακρυλικό. Ο ίδιος και μια αυστραλιανή ομάδα πέρασαν επτά χρόνια σχεδιάζοντας το κυλινδρικό υποβρύχιο, κατασκευασμένο από μια εξειδικευμένη ουσία, που ονομάζεται συνθετικός αφρός, ο οποίος είναι ικανός να αντέξει την έντονη υποβρύχια πίεση.

«Ανησυχούσα αρκετά για τον κίνδυνο διάλυσης και άλλους κινδύνους σε μια περίοδο επτά ετών», δήλωσε ο Cameron. «Κάναμε τη μία δοκιμή μετά την άλλη και το ένα σενάριο μετά το άλλο». Ο Cameron πραγματοποιούσε 10ωρες έως 12ωρες προσομοιωμένες καταδύσεις μέσα σε έναν μεγάλο καταψύκτη, όπου η ομάδα του «τού έριχνε δυσκολίες» όπως εικονικές πυρκαγιές και καταστροφές μπαταριών. Μετά από όλα αυτά, μπήκε στο σκάφος με μεγάλη αυτοπεποίθηση, είπε.

Ο Cameron συνοδευόταν την Τρίτη από τον μέντορά του, τον Καναδό εξερευνητή των ωκεανών και γιατρό Joe MacInnis, υπογραμμίζοντας τις μακροχρόνιες ρίζες του σκηνοθέτη στην κοινότητα της εξερεύνησης σε μεγάλα βάθη της θάλασσας. Μια ισόβια φιλία μεταξύ των δύο δημιουργήθηκε όταν ο 14χρονος Cameron έγραψε στον MacInnis για τα υποβρύχια το 1968. Ο σκηνοθέτης θρήνησε την απώλεια του θρυλικού καπετάνιου υποβρυχίων Paul-Henri Nargeolet στη διάλυση του Titan τον περασμένο μήνα. Οι δυο τους είχαν έναν φιλικό ανταγωνισμό για το ποιος είχε καταδυθεί περισσότερο, είπε ο Cameron.

«Είναι ένα συναισθηματικό σοκ. Είναι σαν μια γροθιά στο στομάχι», είπε. «Δεν το περιμένεις γιατί δεν περιμένεις να συμβεί ένα τέτοιο συμβάν, γιατί αυτό είναι που ξοδεύεις όλο σου το χρόνο και όλη σου την ανάλυση πεπερασμένων στοιχείων και τις προσομοιώσεις σου σε υπολογιστές και όλα τα υπόλοιπα για να το αποτρέψεις».