H 4η Athens Biennale στο πρώην χρηματιστήριο της Σοφοκλέους

H 4η Athens Biennale στο πρώην χρηματιστήριο της Σοφοκλέους

«Και τώρα τι;», είναι το ερώτημα που ζητά απάντηση από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Η εκκίνησή της είναι αυτό ακριβώς το ερώτημα. «Και τώρα τι;» Η 4η Biennale της Αθήνας δημιουργεί μια σύγχρονη AGORA επιχειρώντας να ψηλαφίσει απαντήσεις. Από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και για δύο μήνες, έως την 1η Δεκεμβρίου δηλαδή, η Τέχνη θα χτυπήσει την ελληνική κρίση ακριβώς στο κέντρο της. Στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Το ιστορικό κτίριο που φιλοξενούσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, θα εξυπηρετήσει τώρα ως χώρος ανταλλαγής απόψεων. Θα δεχτεί περισσότερους από 70 Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες ενώ θα απολαύσουμε πάνω από 100 έργα σύγχρονης τέχνης. Ανάμεσά τους ζωγραφικοί πίνακες, γλυπτά, εγκαταστάσεις, ηχητικά έργα και performances, video, θέατρο, χορό μουσική.

Και φυσικά δεν θα είναι μόνο τα έργα που θα μας απασχολήσουν στην 4η Biennale. Θα είναι και οι άνθρωποι. Θα είναι κυρίως οι άνθρωποι. Ακαδημαϊκοί, επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, ομάδες πολιτών, συνεργατικές πρωτοβουλίες και σαφώς το κοινό που θα συναντιούνται καθημερινά σε round tables, συζητήσεις, workshops, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις.

 

Η 4η Biennale της Αθήνας θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργική συμβολή όλων μας. Στο http://athensbiennale.org/?page_id=5967 μπορείτε να συνεισφέρετε με την δική σας συμμετοχή.

Στην ερώτηση «Και τώρα τι;» μπορούμε να απαντήσουμε όλοι. Χρησιμοποιώντας το hashtag #ab4AGORA μπορούμε να προβάλουμε τις δικές μας εκδοχές της πραγματικότητας στο Instagram, το Facebook και το Twitter.

Κάθε Κυριακή απόγευμα στο κεντρικό αμφιθέατρο του εκθεσιακού χώρου θα πραγματοποιούνται δομημένες προσεγγίσεις αλλά και αφηγήσεις πάνω σε προβληματικές όπως η πόλη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η συνεργασία, η οικολογία, η πολιτική το διαδίκτυο. Όποιος θέλει, βεβαίως, μπορεί να συμβάλλει με τη συμμετοχή του. Βρείτε περισσότερα εδώ http://athensbiennale.org/agora/kyklos/

Πρόκειται για μια, πραγματικά, ιδιαίτερη εκδήλωση. Ακόμα κι η επιλογή του χώρου έχει τον δικό της συμβολισμό, ενώ ο χρόνος που διαρκεί δεν μας δίνει κανένα περιθώριο δικαιολογίας. Αφήστε τον καναπέ και πάμε να δούμε πως η τέχνη δίνει απαντήσεις στην κρίση.

29.9.2013-1.11.2013, Τρίτη – Παρασκευή 13.00 – 21.00 ενώ Σάββατο-Κυριακή 10.00-22.00 στους χώρους:

Κτίριο Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Σοφοκλέους 8-10 (πρώην ΧΑΑ) και

CAMP Contemporary Art Meeting Point, Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2

Εισιτήρια: διαρκείας 8 ευρώ (ισχύει και για τους δυο μήνες και για όλες τις εκδηλώσεις), ημέρας 5 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο http://athensbiennale.org/agora