Το άκρως μυστικό σχέδιο τεσσάρων τροχών από την Apple

Το άκρως μυστικό σχέδιο τεσσάρων τροχών από την Apple

Ο Doug Betts της Fiat Chrysler είναι το τελευταίο «απόκτημα» της Apple, ενισχύοντας τη φημολογία γύρω από το νέο αυτοκίνητο που ετοιμάζει.

Αρχικά η Apple έβαλε στο μάτι το Walkman. Έπειτα αποφάσισε να φέρει την επανάσταση στα κινητά τηλέφωνα. Και αργότερα στα ρολόγια. Τώρα, φαίνεται πως έφτασε  η ώρα που η εταιρεία του Τιμ Κουκ θα «επανεφεύρει» κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το τελευταίο δημοσίευμα της Wall Street Journal η Apple φέρεται να προσέλαβε τον Doug Betts, έναν έμπειρο τεχνικό αυτοκινήτων που εργαζόταν μέχρι πρόσφατα ως επικεφαλής του τομέα ποιότητας της Fiat Chrysler. Επιπλέον, η εταιρεία έχει προσλάβει, λίγους μήνες νωρίτερα, τον Paul Furgale, έναν αυτόνομο ερευνητή πάνω στα οχήματα από την Ελβετία καθώς και εκατοντάδες άλλους τεχνικούς από διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το ακριβές αντικείμενο της ομάδας των τεχνικών της Apple με το κωδικό όνομα «Titan» παραμένει επισήμως μυστικό. Αλλά όπως υποψιάζονται οι περισσότεροι η εταιρεία ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Μερικοί υποστηρίζουν μάλιστα πως το νέο της όχημα θα είναι αυτό-οδηγούμενο. Ωστόσο, καθώς τίποτα δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τις φήμες από την πραγματικότητα.

Αν όλα αυτά σας θυμίζουν κάτι τότε πρέπει να κοιτάξετε προς την πλευρά της μεγάλης της ανταγωνίστριας, της Google. Η τελευταία παρουσίασε ήδη την πρωτότυπη εκδοχή του δικού της ηλεκτρικού και αυτό-οδηγούμενου αυτοκινήτου, το οποίο πραγματοποιεί ήδη τις πρώτες του δοκιμαστικές βόλτες στους δρόμους του Mountain View στην Καλιφόρνια.

Βέβαια, μέχρι τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα να μπορέσουν να φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών απαιτείται να περάσει αρκετός ακόμα χρόνος για δοκιμές, βελτιώσεις και αλλαγές στους κυκλοφοριακούς κανονισμούς. Ωστόσο η συλλογή τόσων πολλών ειδικών πάνω στο αυτοκίνητο από μια εταιρεία του μεγέθους της Apple δίνει σίγουρα ένα διαφορετικό βάρος σε ένα πρόγραμμα που για πολύ καιρό αποτελούσε και το ίδιο απλά μια φήμη.