H Apple λύνει τον μεγαλύτερο «μπελά» της αναβάθμισης λογισμικού στα iPhone

H Apple λύνει τον μεγαλύτερο «μπελά» της αναβάθμισης λογισμικού στα iPhone

Το iOS 9 θα μπορεί να εξασφαλίσει αυτόματα τον απαιτούμενο ελεύθερο χρόνο, χωρίς να χρειαστεί να διαγράψετε περιεχόμενο από την συσκευή σας.

Όσοι έτυχε στο παρελθόν να επιχειρήσουν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα ενός iPhone, θα βρέθηκαν μπροστά στην εκνευριστική θέση να επιλέξουν ποιο από το περιεχόμενο του τηλεφώνου τους θα έπρεπε να διαγράψουν, ώστε να εξοικονομήσουν τον απαραίτητο χώρο για τη νέα έκδοση.

Αυτός ο «μπελάς» όμως θα αποτελέσει παρελθόν από την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος της Apple. Η τελευταία δοκιμαστική έκδοση του iOS 9 παρουσιάζει έναν νέο και πολύ έξυπνο τρόπο για να προσπεράσετε αυτόν τον σκόπελο.

Το iOS 9 θα διαγράφει αυτόματα ένα μέρος των εφαρμογών για να εξοικονομεί το ακριβές μέγεθος της μνήμης που χρειάζεται για την εγκατάστασή του. Και αμέσως μετά από την ολοκλήρωσή της, θα επαναφέρει τις διαγραμμένες εφαρμογές πίσω στη συσκευή σας.

Οι χρήστες των iPhone και iPad θα λαμβάνουν μια ενημέρωση πριν την εγκατάσταση της νέας έκδοσης του λογισμικού, όπου θα τους προτείνεται η αυτόματη διαγραφή και επανεγκατάσταση των εφαρμογών τους, στην περίπτωση που ο ελεύθερος χώρος δεν επαρκεί για την εγκατάσταση του iOS 9.

Η πρόθεση, άλλωστε, της Apple είναι η νέα έκδοση του iOS να γίνει το ταχύτερα διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα στην ιστορία των iPhone. Για τον λόγο αυτό η εταιρεία σκοπεύει να κάνει την διαδικασία αναβάθμισής όσο πιο απλή γίνεται. Σε αντίθεση, μάλιστα, από το iOS 8, το οποίο χρειαζόταν 4,6 GB ελεύθερου χώρου για την εγκατάστασή του, το iOS 9 θα χρειάζεται μόλις 1,3 GB.