H Cyta μπαίνει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα

H Cyta μπαίνει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα

Το βασικό πάγιο που προσφέρει η Cyta κυμαίνεται από 9 έως 13 ευρώ.

Την είσοδό της στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, σε συνεργασία με τη Vodafone, ανακοίνωσε η CYTA Eλλάδας. Ειδικότερα, όπως ανέφερε, ο πρόεδρος της CYTA Κύπρου, Χρίστος Πατσαλίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η εταιρεία παρακολουθεί στενά την πορεία των εξελίξεων στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών που επηρεάζουν, άμεσα ή έμμεσα, τη Cyta, ωστόσο ο στόχος είναι η εταιρεία να συνεχίσει την ανεξάρτητη παρουσία της στην αγορά.

Η είσοδος στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, που σχεδιαζόταν εδώ και πολύ καιρό, ήταν μια «φυσιολογική εξέλιξη και πρόκληση», με την εταιρεία να έχει σήμερα μετατραπεί σε «4 play» πάροχο, προσφέροντας υπηρεσίες κινητής, σταθερής τηλεφωνίας, διαδικτύου και οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Το βασικό πάγιο που προσφέρει η Cyta κυμαίνεται από 9 έως 13 ευρώ και περιλαμβάνει 100 λεπτά προς όλους και 100 λεπτά από συνδρομητές Cyta προς συνδρομητές Cyta. Ο συνδρομητής ανάλογα με τις ανάγκες του, μπορεί να προσθέσει προγράμματα επιπρόσθετου χρόνου ομιλίας, δεδομένων ή μηνυμάτων έναντι 5 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Cyta Ελλάδας, Γιώργος Κουφάρης, η είσοδος στην κινητή τηλεφωνία αποτελεί κορυφαία στρατηγική επιδίωξη για την εταιρεία, προσθέτοντας πως για την υλοποίηση του σχεδίου ήταν βασικής σημασίας η στήριξη από τη μητρική εταιρεία.

Όσον αφορά στις υποδομές, η εταιρεία, όπως τόνισαν τα στελέχη της, επένδυσε περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ στην ελληνική αγορά, ενώ όσον αφορά τα οικονομικά της, σημείωσε πως ο κύκλος εργασιών κινείται σταθεροποιητικά. Για την τρέχουσα χρονιά, η εταιρεία παρουσιάζει θετικό EBITDA, αλλά συνεχίζει να καταγράφει αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο για την επόμενη χρονιά (2015) αναμένεται ότι θα περάσει σε θετικό έδαφος.