H εκδήλωση Dell Technologies Forum 2022 έδωσε το στίγμα της ψηφιακής καινοτομίας για τον κόσμο του επιχειρείν

H εκδήλωση Dell Technologies Forum 2022 έδωσε το στίγμα της ψηφιακής καινοτομίας για τον κόσμο του επιχειρείν
Οι ανεξάντλητες δυνατότητες για καινοτομία και οι μοναδικές ευκαιρίες που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία για τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής εκδήλωσης.

Το Dell Technologies Forum, το μεγαλύτερο ετήσιο τεχνολογικό γεγονός της Dell Technologies για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 3 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Η φετινή εκδήλωση φιλοξενήθηκε στους προσφάτως ανανεωμένους χώρους του Ωδείου Αθηνών και προσείλκυσε το ενδιαφέρον 800 επαγγελματικών συνεργατών και πελατών της εταιρείας, στελεχών και ειδικών σε θέματα Πληροφορικής, αλλά και εκπροσώπων του Ειδικού Τύπου Τεχνολογίας, που κάλυψαν δημοσιογραφικά την εκδήλωση. Η τεχνολογική αυτή ημερίδα υπήρξε μια θαυμάσια ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και πολύτιμων πληροφοριών σχετικά με τις νέες εξελίξεις σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών που προσφέρουν η Dell Technologies και οι συνεργάτες της στους πελάτες στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Στο επίκεντρο της φετινής εκδήλωσης βρέθηκαν οι ανεξάντλητες δυνατότητες για καινοτομία και οι μοναδικές ευκαιρίες που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία για τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Ως κομβικό σημείο αναφοράς τοποθετήθηκε ο ανθρώπινος παράγοντας και η σημασία του ανθρώπινου δυναμικού ως το κύριο asset που τροφοδοτεί την καινοτομία και τα έργα ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή διοργάνωση επέστρεψε με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, μετά από δύο χρόνια online και υβριδικών εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα συνέπεσε χρονικά με την επέτειο των 20 χρόνων από την έλευση της Dell στην Ελλάδα με στόχο την παροχή κορυφαίων προϊόντων και λύσεων για πελάτες στον επαγγελματικό και καταναλωτικό τομέα.

Στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά διάφορες πτυχές της τεχνολογικής καινοτομίας της Dell Technologies και του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Συγκεκριμένα υπήρξαν περίπτερα και ειδικοί εκθεσιακοί χώροι για την παράθεση καινοτομικών λύσεων των στρατηγικών εταίρων Intel, Microsoft (Platinum Sponsors) και VMware (Gold Sponsor) άλλα και των τοπικών χορηγών όπως: Enet Solutions – Logicom Solutions AEBE, Info Quest Technologies SMSA, Oktabit S.A. (Platinum Sponsors), Amplus S.A., Byte Computer S.A., Cosmos Business Systems S.A., Infinitum S.A., Performance Technologies S.A., Space Hellas S.A. (Gold sponsors), Active Computer Systems S.A., Kyndryl, Uni.systems Information Technology Systems SMSA (Silver sponsors).

Μέσα από μια σειρά ομιλιών και ειδικών συνεδριών, οι συνεργάτες της Dell Technologies, αλλά και ειδικοί της εταιρείας, ανέλυσαν τις τελευταίες λύσεις και καινοτομίες που προσφέρουν στην τοπική αγορά, σε θέματα όπως: Προϊόντα και Λύσεις Υποδομών ΙΤ, υπολογιστές, περιφερειακά και συστήματα που επιτρέπουν την αποδοτική εργασία από παντού, πρωτοποριακές λύσεις και καινοτομίες που δημιουργούν το βέλτιστο πλέγμα ασφάλειας και ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο, δράσεις και πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της τεχνολογίας με στόχο την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης και του θετικού αντίκτυπου της τεχνολογίας στις κοινωνίες και τον πλανήτη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις ομιλίες και παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν:

  • Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Καθηγητής Επιστήμης Πληροφορικής, MIT εισήγαγε το κοινό στη νέα εποχή της Τεχνητής Ευφυίας
  • Ο Δημήτριος Γκρίτζαλης, Καθηγητής Κυβερνοασφάλειας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έστρεψε την προσοχή στο μεταβαλλόμενο τοπίο των κυβερνο-απειλών
  • Ο Χρήστος Παπαδόπουλος, Head of Information and Telecommunications Technology Department, Port of Thessaloniki ανέλυσε τις εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης που προσέδωσε το έργο ψηφιακής υποδομής Hyper-Converged στο Λιμένα Θεσσαλονίκης

Ο κ. Aleksandar Preradovic, General Manager για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα στην Dell Technologies, δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συμπληρώνουμε 20 χρόνια παρουσίας και συνεχούς επένδυσης στην Ελληνική αγορά. Θέλουμε να είμαστε συνοδοιπόροι με τις ελληνικές επιχειρήσεις στο ταξίδι τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, σύμβουλοι και συνεργάτες στο κάθε τους βήμα. Όλα αυτά τα χρόνια, επενδύoυμε ενεργά τόσο στην εκπαίδευση και τεχνολογική κατάρτιση των συνεργατών μας, όσο και στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της χώρας όντας προσηλωμένοι στο όραμα για εθνική πρόοδο». Ο κ. Aleksandar Preradovic, συνέχισε λέγοντας: «Το Dell Technologies Forum 2022 σηματοδοτεί την επιστροφή στις πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις, ενισχύοντας έτσι το κλίμα της αισιοδοξίας για κοινή πορεία και επιτυχία σε μια περίοδο σημαντικών προκλήσεων. Η φετινή εκδήλωση υπήρξε η πιο πλούσια από άποψη περιεχομένου και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων και προϊόντων που θα τους βοηθήσει να κατακτήσουν την επιχειρηματική επιτυχία, μετασχηματίζοντας τις υποδομές ΙΤ και κινούμενοι με σιγουριά στον νέο κόσμο του multi cloud, του Edge και του ευέλικτου και αυτόνομου Data Center, απαλλαγμένο από data silos και γεωγραφικούς περιορισμούς».

Έρευνα της Dell Technologies για τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα

Οι καινοτομίες που παρουσιάστηκαν στο φετινό Dell Technologies Forum συνδέονται οργανικά με την τάση που θέλει το ανθρώπινο στοιχείο να τοποθετείται στο επίκεντρο των δράσεων του κλάδου Πληροφορικής, τόσο παγκοσμίως, όσο και στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας αυτής, η οποία δημοσιεύθηκε τον περασμένο Αύγουστο, και καλύπτει 40 χώρες, οι επιχειρήσεις θεωρούν το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν ως το βασικότερο στοιχείο για την προώθηση έργων ψηφιακού και επιχειρηματικού μετασχηματισμού.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι μετά από δύο χρόνια επιταχυνόμενου ψηφιακού μετασχηματισμού, οι μισοί ηγέτες Πληροφορικής, παγκοσμίως, αναφέρουν ότι ο οργανισμός τους γνωρίζει τι χρειάζεται για να μετασχηματίσει ψηφιακά το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά μετά από μια τόσο γρήγορη αλλαγή, πολλοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τώρα την πρόκληση να διατηρήσουν το νέο ρυθμό. Επιπλέον, περισσότερα από τα δύο τρίτα των συνολικά 10.500 ερωτηθέντων από 40 και πλέον χώρες πιστεύουν ότι οι οργανισμοί τους υποτιμούν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν σωστά με τους ανθρώπους τους κατά τον σχεδιασμό προγραμμάτων μετασχηματισμού.

Ειδικά για την περιοχή που αφορά την Ελλάδα (ΕΜΕΑ που περιλαμβάνει την Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική), τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν πώς η πρόσφατη περίοδος γρήγορου μετασχηματισμού αφήνει τις επιχειρήσεις και το ανθρώπινο δυναμικό τους σε σημείο που να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ενισχυθούν περαιτέρω, να αναπτύξουν τις κατάλληλες στρατηγικές και να βελτιωθούν πριν ξεκινήσουν νέα ή επαναλαμβανόμενα έργα. Παρά την τεράστια πρόοδο και τις προσπάθειες των τελευταίων ετών, η έρευνα υπογραμμίζει πώς εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος να μειωθούν ή να σταματήσουν τα έργα, καθώς το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το προσωπικό που διαθέτουν δεν είναι κατάλληλα καταρτισμένο. Εξάλλου, το 52% των ερωτηθέτων δηλώνουν ότι εξακολουθούν να ανησυχούν ότι μπορεί να μείνουν πίσω λόγω έλλειψης μακρόπνοου οράματος για να αξιοποιήσουν τώρα τις ευκαιρίες που έχουν μπροστά τους.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για την περιοχή ΕΜΕΑ αποκαλύπτουν ότι το 78% των ηγετών των επιχειρήσεων θεωρούν τους ανθρώπους τους ως το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους, ωστόσο, το 67% πιστεύει ότι ο οργανισμός τους υποτιμά τις απαιτήσεις των ανθρώπων κατά το σχεδιασμό προγραμμάτων μετασχηματισμού. Τέλος, το 69% όλων των εργαζομένων δηλώνουν ότι η επιχείρησή τους πρέπει να παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία και υποδομές για ευελιξία εργασίας, με τρόπο που να ταιριάζει σε όλους.

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας.